Șefa agenției pentru Egalitatea de Șanse insistă cu „femeia motostivuitor”
Şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse insistă cu povestea „Femeii motostivuitor”. Graţiela Drăghici a postat pe o reţea de socializare o întâmplare a unei firme care a angajat o femeie care să lucreze pe motostivuitor din lipsă de alţi candidaţi. Şefa Agenţiei atrage atenţia asupra importanţei acordării de şanse egale indiferent de profesie. Graţiela Drăghici a intrat în vizorul publicului după un interviu în care a spus că femeia poate fi „motostivuitor” şi bărbatul „om de servici”.
Despăgubiri de 350.000 euro și închisoare cu suspendare în cazul tragediei din Bihor: doi tineri au murit, fetița lor scăpând cu viață
Discursul Elenei Lasconi, după ce a intrat în turul II al alegerilor prezidențiale
Ilie Bolojan anunță că PNL o susține „fără nicio negociere” pe Elena Lasconi, în turul II
Care sunt destinațiile la modă printre români pentru „day trip-uri”
Ce cadouri își doresc românii și ce primesc de Crăciun
Cum a influențat rețeaua socială TikTok rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigat de Călin Georgescu
„Șoc”, „surpriză” și „cutremur”. Cuvintele folosite de presa internațională pentru a descrie rezultatul alegerilor din România
O explicație despre victoria lui Călin Georgescu. Valentin Naumescu, despre „votul revanșard și campania pe TikTok”
Victor Ponta, după ce Ciolacu a ratat finala prezidențială: PNL și Nicolae Ciucă au jucat rolul idiotului util
Într-o postare pe Facebook, Graţiela Drăghici povesteşte despre o companie care era în căutarea unui angajat care să manevreze un motostivuitor, iar singurul candidat a fost o femeie. Angajatorul a refuzat cadidatul de două ori doar pentru că era femeie şi abia la a treia apariţie a decis să o angajeze.
Şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse povesteşte şi cum a fost privită de colegi femeia care lucrează şi acum pe un motostivuitor.
Graţiela Drăghici militează pentru egalitate între femei şi bărbaţi în societate şi la locul de muncă, spunând că sunt multe femei în ţară care pot avea fără probleme meserii dedicate în mod obişnuit bărbaţilor.
Şefa Agenţiei a intrat în vizorul românilor după ce, într-un interviu, a spus că femeia poate fi oricând... „motostivuitor” (în loc de „motostivuitorist”).
Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea a explicat că a folosit termenul greșit din cauză că se afla sub presiunea timpului, urmând să participe la un interviu.
Graţiela Drăghici, şef Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse: Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de servici? (corect: „om de serviciu”).
Discuţia despre expertul în egalitatea de șanse a venit în contextul în care, în ultima şedinţă de guvern, a fost aprobat un proiect de lege care prevede ca firmele cu cel puțin 50 de salariați să aibă și un astfel de expert.
Viorica Dăncilă, premierul României: Vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public dar și din privat de a avea în structura de personal un expert în egalitate de sanse. Nu urmărim să încărcăm birocrația cu noi funcții. Vrem ca această sarcină a experților să fie exercitată activ și util.
Proiectul de lege urmează să fie trimis în parlament.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News