Live

Șefa agenției pentru Egalitatea de Șanse insistă cu „femeia motostivuitor”

Data actualizării: Data publicării:

Şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse insistă cu povestea „Femeii motostivuitor”. Graţiela Drăghici a postat pe o reţea de socializare o întâmplare a unei firme care a angajat o femeie care să lucreze pe motostivuitor din lipsă de alţi candidaţi. Şefa Agenţiei atrage atenţia asupra importanţei acordării de şanse egale indiferent de profesie. Graţiela Drăghici a intrat în vizorul publicului după un interviu în care a spus că femeia poate fi „motostivuitor” şi bărbatul „om de servici”.

Într-o postare pe Facebook, Graţiela Drăghici povesteşte despre o companie care era în căutarea unui angajat care să manevreze un motostivuitor, iar singurul candidat a fost o femeie. Angajatorul a refuzat cadidatul de două ori doar pentru că era femeie şi abia la a treia apariţie a decis să o angajeze.

Şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse povesteşte şi cum a fost privită de colegi femeia care lucrează şi acum pe un motostivuitor.

Graţiela Drăghici militează pentru egalitate între femei şi bărbaţi în societate şi la locul de muncă, spunând că sunt multe femei în ţară care pot avea fără probleme meserii dedicate în mod obişnuit bărbaţilor.

Şefa Agenţiei a intrat în vizorul românilor după ce, într-un interviu, a spus că femeia poate fi oricând... „motostivuitor” (în loc de „motostivuitorist”).

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea a explicat că a folosit termenul greșit din cauză că se afla sub presiunea timpului, urmând să participe la un interviu.

Graţiela Drăghici, şef Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse: Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de servici? (corect: „om de serviciu”).

Discuţia despre expertul în egalitatea de șanse a venit în contextul în care, în ultima şedinţă de guvern, a fost aprobat un proiect de lege care prevede ca firmele cu cel puțin 50 de salariați să aibă și un astfel de expert.

Viorica Dăncilă, premierul României: Vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public dar și din privat de a avea în structura de personal un expert în egalitate de sanse. Nu urmărim să încărcăm birocrația cu noi funcții. Vrem ca această sarcină a experților să fie exercitată activ și util.

Proiectul de lege urmează să fie trimis în parlament.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali s-a răzgândit, înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce i-a spus în față lui George Simion

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dăncilă: Cazurile de violenţă domestică, în creştere îngrijorătoare. 1.374 de persoane şi-au pierdut viaţa între 2009-2016

Șefa ANES, nouă declarație controversată: „Eu sunt femeia motostivuitor”

VIDEO. Bancomat furat cu motostivuitorul

Partenerii noștri