Scandal la Timișoara între primar și un mare investitor
Scandal la Timişoara între edilul oraşului şi reprezentanții fabricii de anvelope care intenţionează să deschidă o nouă hală. Primarul blochează extinderea companiei pe motiv că acest lucru nu va face decât să mărească poluarea din oraş. De cealaltă parte, reprezentanţii fabricii susţin că au acord de mediu.
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Vinul spumant, tot mai cumpărat de români în ultimii ani
Istoria poștei, de la scrisori trimise cu diligența la e-mail
Momentul în care un tramvai din Timișoara sare de pe linii și ajunge pe trotuar. Din primele informații, de vină ar fi fost vatmanul
Un tramvai din Timișoara a sărit de pe linii și a ajuns pe trotuar. Imagini surprinse după incident
John Malkovich joacă din nou la Timișoara, cu casa închisă
Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara va fi demolat. „Toți sunt nostalgici”
Poluare în creștere în marile orașe din România. Care sunt cauzele
O fetiță de 10 ani a murit pe loc după ce mașina condusă de mama ei a fost lovită de o șoferiță care a trecut pe roșu
Directorul companiei de anvelope spune că va fi o premieră, noua hală va fi cu acoperiş verde şi nu va avea niciun impact asupra mediului.
Sorin Samonid, directorul companiei de anvelope: Este o premieră pentru că hala va fi cu acoperiş verde şi din punct de vedere al mediului avem avizul de la agenţia de mediu cum că nu are niciun impact asupra mediului.
Primarul Nicolae Robu susţine însă că extinderea activităţii ar duce la mărirea poluării din zonă, şi de aceea nu va elibera autorizaţia de construcţie.
Nicolae Robu, primarul Timişoarei: Nu scriu în proiect că e hală de depozitare, nici altceva, ci scriu clar: la etajul 1 se va monta o instalaţie de sprayere. Sprayerea se face din câte ştiu cu substanţe chimice. Nu se face cu apă sfinţită. Cu mine ca primar nu se vor aproba investiţii poluatoare.
În urmă cu doi ani, compania a investit 10 milioane de euro într-un sistem de filtre care să capteze particulele de miros. Cu toate acestea, mirosul ajunge şi la 2 - 3 kilometri distanţă de fabrică.
În 2018, compania de anvelope promite investiţii de 4 milioane de euro în extinderea sistemului care ar trebui să reducă mirosul urât cu 80%.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News