Video Sat cu canalizare de 300.000 de euro, care stă nefolosită de 7 ani. Localnic: "S-au furat gurile de canal de mult timp"
Rețeaua de canalizare s-a făcut în urmă cu șapte ani cu bani europeni în localitatea Bobaia, din județul Gorj. Doar că sătenii n-au vrut să se racordeze, din cauza taxei pe care ar fi trebuit să o plătească. Între timp, la aproape un deceniu de la inaugurare, tot ce era de furat, s-a furat. Primele care au dispărut, spun localnicii, au fost gurile de canal.
Criză de muncitori în construcții. Șantierul unde lucrează oameni din 4 județe, ca să ridice 100 de blocuri
Restantă la capitolul energie, România primește doar o parte din tranșa II din PNRR. Adina Vălean: Banii nu sunt pierduți
Boloș, pus de Guvern să renegocieze PNRR: „Este mandatul pe care l-am primit”
Tradiție românească din Maramureș, continuată cu bani nerambursabili de la Uniunea Europeană
Mașini reparate cu bani de la Bruxelles
Cum s-au cheltuit banii europeni în comuna lui Brâncuși
Cramă unicat în România. Tehnologia de prelucrare gravitațională a strugurilor, dezvoltată cu ajutorul banilor europeni
România a primit cea mai mare finanțare pentru sistemul de urgență
De ce este dezastru în cartierele rezidențiale
Reţeaua de canalizare din satul Bobaia are o lungime de aproximativ trei kilometri. Sistemul a fost înfiinţat în urmă cu 7 ani, însă acesta nu a funcţionat niciodată. De mai bine de un an, locul este prădat de hoţi, care au furat până şi gurile de canal, susțin sătenii:
- Capacele se fură de mult timp, de oamenii care trec pe aici.
- Vi se pare normal?
- Nu mi se pare normal, dar nu avem ce face. Acum e problema cu staţia de epurare, nu e pusă în funcţiune. Şi pe aia au devastat-o.
Toate aceste furturi au fost reclamate la Poliție.
"Polițiștii din cadrul secției Târgu Cărbunești efectuează cercetări într-un dosar penal cu privire la infracțiunea de furt, sub supravegherea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria Târgu Cărbunești", a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.
Oamenii au refuzat racordarea
Pentru că nu funcţionează, sistemul de canalizare creează o serie de probleme. Când plouă, apa se strânge în cămine şi există pericolul să se reverse pe drumurile din localitate. Autorităţiile locale spun că sistemul nu a fost dat în folosință pentru că oamenii nu vor să se racordeze.
„Rețeaua trebuie să lucreze la o capacitate mare de încărcare. Nu putea să funcţioneze doar cu două, trei racorduri, să zic aşa. Şi iniţial nu au fost cereri de racordare şi ulterior au apărut aceste probleme”, explică lie Pietroi, primarul comunei Aninoasa, de care aparține Bobaia.
Sistemul de canalizare din satul Bobaia a costat 300.000 de euro, bani proveniți din fonduri europene.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News