Rafila, despre creșterea ratei de infectare: E posibil ca doar cetățenii statelor sub media UE să călătorească fără izolare
România a depășit media europeană după numărul de infectări la suta de mii de locuitori, țara noastră situându-se pe locul trei. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, atenționează că, pe viitor, doar cetățenii statelor UE care se află sub medie ar putea circula fără să stea 14 zile în carantină.
Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării
Explicațiile ministrului Sănătății despre testele antidrog
Rafila, despre răniții de la Botoșani
Acuzațiile de la Pantelimon ar fi pornit de la o răfuială internă
Rafila merge la spitalul Sf. Pantelimon
De ce părinții nu-și mai vaccinează copiii
România a plătit 2,5 miliarde de lei pentru 35 de milioane de doze de vaccin anti-Covid
Experții resping testarea antidrog în masă a elevilor. Rafila: Trebuie educație pentru sănătate
Rafila: Sunt doar 2 centre pentru copiii dependenți de droguri
„Trebui să privim cu foarte multă seriozitate și preocupare. Contează și procentul de teste pozitive din total, 6%. Cred că e cel mai mare procent înregistrat până acum, chiar mai mult decât cu o zi în urmă, când aveam 5%.
Depinde foarte mult de noi dacă ajungem la această medie europeană, pentru că, pe viitor, există posibilitatea ca călătoriile între statele membre să fie posibile mai ales acolo unde statele sunt sub media Uniunii Europene. Ele vor fi posibile oricum, dar mă refer la chestiunea legată de izolare. Cred că toți cetățenii români care își doresc să călătorească în această vară, vor să călătorească în condiții de comfort și nu să fie într-un fel sau altul condiționați de această izolare de două săptămâni”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.
În ceea ce privește gradul de ocupare al secțiilor de Terapie Intensivă, profesorul precizează că „este un trend crescător, chiar dacă suntem în niște limite rezonabile”.
„Dacă acum circa 10 zile aveam cazuri active, internate în spital, în jur de 4.900, acum discutăm de 5.700 de cazuri active. Asta înseamnă că numărul de externări e mai mic decât numărul de cazuri nou înregistrate și respectiv internate în spital”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie.
Redactor: Alexandru Costea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News