Live

Pensia pe care o va încasa un român care a muncit 35 de ani pentru salariul minim

Data actualizării: Data publicării:
Numărul pensionarilor de lux a crescut în România. Luna trecută peste 11.000 de persoane au primit pensii de serviciu, cu 108 mai mulți decât în luna mai, potrivit datelor de la Casa Națională de Pensii. FOTO: Shutterstock

În conformitate cu prevederile din noua lege a pensiilor, angajații din România care au muncit toată viața pe salariu minim pe economie vor beneficia de o creștere de 80% a pensiei.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că, pe noua lege a pensiilor, un român care a muncit pe salariul minim pe economie timp de 35 de ani va avea o creştere de peste 80% a pensiei, de la 1.281 de lei, cât e indemnizaţia minimă socială, undeva la 1.900 de lei, datorită punctelor de stabilitate.

„Diferenţa o reprezintă punctele de stabilitate, punctele care se dau pentru anii lucraţi peste 25 de ani şi, dacă privim împreună simulările pe care colegii de la Casele de Pensii Publice le-au făcut, vom vedea că în special în zona pensiilor mici vom avea o creştere semnificativă”, a spus miercuri ministrul Muncii, în emisiunea România Politică de la Prima News, citată de news.ro, despre acei români care pot să primească o pensie mărită, pe noua lege a pensiilor, cu până la 80%.

Simona Bucura Oprescu a explicat că, „dacă vom avea un român care a muncit pe salariul minim pe economie, un număr de 35 de ani, vom constata că acesta va avea o creştere de peste 80% a pensiei, de la 1.281 de lei, cât e indemnizaţia minimă socială, la o pensie undeva la 1.900 de lei, datorită punctelor de stabilitate”.

Anii sub 25 de ani nu sunt ani care aduc puncte suplimentare. În momentul acesta, în legea pensiilor avem un stagiu minim de 15 de ani, un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi avem şi o altă noutate în lege, cei care au stagiu de cotizare de 40 de ani pot să iasă la pensie după noua lege, fără nicio penalitate, adică dacă eşti bărbat, ai început la 20 de ani, vârsta maximă limită de pensionare este 65 de ani, poţi să ieşi la 60 de ani fără nicio penalitate. Este foarte imortant ca pensionarii să ştie acest lucru, mai ales pensionabilii, să îşi facă planificarea carierei şi a vieţii în funcţie de acest lucru”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Fără să știe că e filmată, "cea mai frumoasă actriță din lume" a izbucnit în lacrimi, în timpul unui show celebru

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Legea pensiilor militare a trecut de Parlament și merge la promulgare. Ce amendament au adoptat senatorii

3.000 de protestatari în Piața Victoriei, nemulțumiți de reforma pensiilor. Cadoul pe care un protestatar i l-a adus premierului

Câteva sute de mineri protestează la Palatul Victoria, din cauza noii legi a pensiilor. Ei amenință că vor intra în grevă

Pensiile vor fi plătite mai repede pentru pensionarii care primesc banii în conturi bancare

Partenerii noștri