Orașul cu cele mai puține locuri de parcare, față de numărul de mașini
Suntem îngropați de mașini. La propriu. O spun și datele oficiale. O analiză a Consiliului Concurenței arată că în cinci mari orașe, Brașov, Constanța, Iași, Timișoara, Cluj și Craiova, sunt în medie peste trei autoturisme înmatriculate pe un loc amenajat pentru parcare. Cea mai dificilă situație este de departe în Iași, cu un singur loc de parcare pentru 11 mașini.
Problema este că autoritățile locale nu au o abordare unitară în ceea ce privește înființarea și administrarea parcărilor publice, astfel încât să le gestioneze mai bine și să reducă dezechilibrele dintre numărul autoturismelor și numărul locurilor de parcare, atrage atenția Consiliul Concurenței.
Momentul în care un șofer din Iași virează la stânga și este lovit în plin de tramvai
Noua taxă de 540 de lei pe an, pentru bucureștenii din Sectorul 4 cu mașini, dar fără loc de parcare, a fost adoptată
Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi daruri cu ajutorul unui preot din Iași
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Prezență peste așteptări la racla Sfintei Parascheva. Zeci de mii de oameni așteaptă la coadă pentru a se închina la moaște
Cozi de kilometri pe străzile din Iași, cu ocazia pelerinajului de Sf. Parascheva
Autoritățile locale înființează și reglementează serviciile publice de parcare și decid ulterior dacă le gestionează în mod direct sau deleagă atribuțiile unor operatori publici sau privați. În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că în unele cazuri durata contractelor pentru servicii de parcare este foarte mare, iar în aceste condiții, piața este închisă pentru concurență. Așa că recomandă limitarea la o perioadă de 5 ani.
De asemenea, Consiliul Concrenței recomandă reglementarea serviciilor de parcare de reședință. Mai exact, în anumite intervale orare, parcările de reședință să poată fi exploatate în regim liber, adică să fie folosite de toată lumea.
Editor web: Monica Bonea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News