Live

Obsesie periculoasă: În ultimii 10 ani, aproape 400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect

Data publicării:
Selfie-urile şi alte imagini realizate special pentru a ţine conturile de social media active fac tot mai multe victime. Foto: Profimedia

Selfie-urile şi alte imagini realizate special pentru a ţine conturile de social media active fac tot mai multe victime. Cadrul perfect înseamnă de multe ori expunerea la pericol. Sunt tineri care urcă pe vagoane de tren ori se filmează în timp ce conduc cu viteze amețitoare. Şi am văzut cum totul se poate termina cu o tragedie.

În ultimii 10 ani, aproape 400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect. Fie că s-au electrocutat, au făcut accident sau au fost atacați de animale sălbatice, cu toții au avut un singur gând: faima pe internet.

Valentin Stan: Cel mai bine înțelegem fenomenul și inconștiența dacă ne uităm la ceea ce a făcut o femeie din Statele Unite. A avut un accident pe un lac înghețat, mașina se scufunda, însă ea, ca prin minune a ieșit din automobil. În mod normal, ce ai face? Ai suna la numărul de urgență și ai striga după ajutor, nu? Iată ce a făcut femeia. Selfie-uri. Da. Selfie-uri.

Imaginile cu femeia au făcut înconjurul lumii. Problema este că oamenii care fac astfel de gesturi nu realizează niciodată pericolul. La fel se întâmplă și în România. În ultimii ani, zeci de tineri au murit electrocutați pe vagoane încercând să își facă selfie-ul perfect.

Dan Petre, sociolog: Chiar dacă a scăzut numărul în România, nu înseamnă că este un fenomen în scadere, ci a fost pandemie, au fost mai puține oportunități de a face lucruri de genul ăsta. După ce se va termina pandemia, mă aștept ca numărul să crească din nou. E o spirală care se strânge, mereu trebuie să depășim ce s-a făcut înainte, nu mai e suficient de cool, e ca în sporturile extreme, tot timpul să fie depășite ultimele rezultate.

Pe lângă pozele făcute pe vagoane, țara noastră se confruntă și cu o altă problemă: live-urile la volan. Situația a fost atât de gravă în ultimii ani, încât legea a fost schimbată și amenzile mărite pentru cei care folosesc telefonul atunci când conduc.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul UNICEF de Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor: Deciziile liderilor mondiali definesc lumea pe care copiii o vor moşteni

Rezistența la medicamente antimicrobiene, inclusiv antibiotice, ucide 1,3 milioane de oameni în fiecare an

Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale

Donald Trump se întoarce la Casa Albă. „Lista amenințărilor” după revenirea sa, pentru SUA și pentru întreaga lume

Partenerii noștri