O nouă avarie RADET. Pierdere de 170.000 de euro pe zi pentru Regie
O nouă avarie la reţeaua RADET. 140 de blocuri din sectoarele 1 şi 6 nu au căldură şi apă caldă din cauza unei defecţiuni la reţeaua principală a furnizorului de agent termic. Este a cincea avarie majoră din ultimele trei săptămâni, fiind afectaţi zeci de mii de locuitori ai Capitalei. Însă nu e de mirare că reţeaua cedează frecvent, având în vedere că o treime din cei aproximativ patru mii de kilometri de ţevi au o vechime de peste 50 de ani.
Rufe la uscat pe țevile RADET neizolate
Asociațiile de proprietari din București cer amânarea cu o lună a furnizării căldurii
Două mașini au ajuns într-o groapă, în Constanța
Două mari spitale COVID din București, fără căldură
Fost președinte RADET, despre căldura din București, la iarnă: Ce se poate face repede? Putem face o rugăciune
Falimentul apei calde în București
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Potrivit lui Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, RADET pierde 170.000 de euro pe zi din cauza avariilor. 2.000 de metri cubi de apă caldă se scurg în pământ, în fiecare oră, din magistralele regiei. Acesta afirmă că pierderile sunt suportate, în mod egal, de consumatori - care dârdâie în apartamente şi de primărie, prin subvenţia alocată.
„Bani de investiții au fost. S-au cheltuit o grămadă de bani în ultimii 20 de ani, vreo 3 miliarde din calcule sumare la prima vedere. Cu 3 miliarde de euro refăceai Bucureștiul de vreo 4 ori, îl făceai nou-nouț. De 4 ori, nu o dată. Bani de investiții au fost, dar s-au evaporat, s-au fraudat. Și printre ei cei care au fraudat sunt si cei de la PNL, cei de la PSD și cei de la PMP, PD, din toate partidele. Să nu credeți ca e vreunul curat acolo.
Trebuie să se gândească fiecare cetățean, fiecare familie: băi, ce facem, la anul trăim din nou stările astea, frigul, de lipsa de apă caldă, de disconfort, de plată inutilă. Problema e alta: o să apară imediat după acest fenomen: și rețelele de gaze și de energie electrică sunt în aceeași situație cu rețeaua de termoficare. Vor ceda. Cu cât crește sarcina, debitul de consum, aceste rețele de gaze și energie electrică vor ceda sau nu vor putea să se racordeze mai mulți cetățeni decât poate rețeaua suporta și s-ar putea să trăim niște fenomene foarte urate, astfel încât fiecare să vrea să-și faca ceva și nu poate pentru că furnizorul nu-i dă voie, nu-l acceptă”, spune Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News