Mesaj dur din partea unui polițist către cei care au asistat la un accident: 80% au filmat
Un polițist de la Biroul de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea transmite un mesaj dur celor care au asistat la un accident: „80% din cei opriţi au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor”, scrie Mediafax.
Polițistul scrie pe Facebook că a avut un șoc, joi, când a văzut cum se comportă oamenii la un accident rutier în care a fost implicată o mașină în care se aflau doi copii de trei ani, doi copii de 13 ani, mama și tatăl acestora: „80% din cei opriţi au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor”.
Polițistul scrie că a sărit din mașină să dea o mână de ajutor: „Nu vă puteţi imagina sau trăi sentimentele ce te încarcă în momentul în care scoţi acei copii şi tot ce îţi doreşti este ca ei să fie bine”.
Celor care au ales să filmeze victimele, în loc să încerce să le ajute, le transmite: „Bă românule care ai avut bani de un smartphone jmecher şi de ultimă generaţie, ce suflet ai tu (...) să scoţi telefonul din buzunar şi să filmezi (...) suferinţa a doi copii mici în vârstă de trei ani, răniţi, care se zbat să trăiască? Tu (...) nu ai copii acasă, nu ai copii în familia ta? Atât te duce capul (...) să faci când vezi aşa ceva? Ce înseamnă, mă, filmarea aia pentru tine? Te duci acasă şi arăţi filmarea cu acei copii prietenilor tăi (...) aşteptând un soi de confirmare? Băi (...), nu îţi doresc răul, că nu asta e menirea mea, dar dacă vreodată vei avea nevoie de ajutorul celor din jur, sper din tot sufletul ca cei care vor fi acolo să stea toţi cu mâinile pe telefon aşa cum ai făcut tu!”.
În final polițistul își exprimă speranța că situaţia pe care a descris-o va da de gândit măcar câtorva oameni, chiar dacă mesajul lui nu va ajunge la acele persoane „care s-au aflat ieri acolo şi s-au comportat ca nişte oameni fără suflet, încurcându-mă pe mine şi pe toţi cei aflaţi la faţa locului”.
De asemenea, polițistul îi îndeamnă pe cei care citesc mesajul său să urmeze un curs de prim-ajutor și să fie empatici, întrucât sunt şanse ca la un moment dat să pună în practică ceea ce au învăţat, iar mulţumirea sufletească va fi incredibilă.
„Le mulţumesc celor 20 de procente care au fost acolo şi au ajutat atât cât au ştiut şi m-au întrebat cum şi ce trebuie făcut. Din păcate textul ăsta nu a fost pentru voi, ci pentru procentajul ăla mai mare”, a încheiat polițistul.
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News