Cunoștințele din CV care aduc salarii mai mari
Limbile străine cu o răspândire mai redusă sunt la mare căutare şi aduc şi avantaje salariale. Cine vorbeşte chineza, suedeza ori olandeza primește bonus la salariu și trei mii de lei. Sunt puțini cei care știu asemenea rarități și tocmai de aceea patronii ce au nevoie de ei plusează cu lefuri mari, ca să își asigure serviciile lor.
Tinerii sunt dezorientați profesional
România vrea locuri de muncă și energie ieftină din proiectul centralei nucleare Doicești
Unde să te angajezi ca să câștigi mai bine
Ce așteptări au angajații de la companii în 2022
Absolvenții liceelor agricole refuză locuri de muncă plătite cu până la 900 de euro
Un tânăr de 19 ani din Maramureș a fost înjunghiat mortal de un adolescent de 17 ani. Atacatorul a fost dus la audieri
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Inundațiile din Spania: O femeie a rămas blocată trei zile într-o mașină, alături de corpul neînsuflețit al cumnatei sale
Tarantula, noul animal de companie la modă printre români
Cristina Sandu, team lider companie asigurări: Ofer suport clienţilor din acestă firmă, mă ocup de rapoarte şi ofer suport echipei mele formată din 21 de oameni. Am învăţat limba poloneză aici în Bucureşti, secţia poloneză-engleză."
Cristina Sandu a absolvit secția poloneză-engleză de la Facultatea de Filologie București și a intrat într-un cerc select și bine plătit. Nu sunt mulți români vorbitori de poloneza așa că nu i-a fost prea greu să găsească un serviciu bănos.
Cristina Sandu, team leader companie asigurări: Deja avem un pic de cunoştinţe din trecut deoarece am locuit o perioadă în Polonia cu părinţii mei şi am zis că este o idee bună să continui tocmai fiind o piaţă atât de restrânsă, am considerat că este un atu.
Cererea companiilor pentru vorbitori de limbi puţin răspândite este tot mai mare, iar munca celor care se ocupă de recrutări, tot mai grea.
Maria Ţene, recruiter companie asigurări: Piaţa nu este atât de saturată de aceşti vorbitori, îi găseşti destul de greu.
Ca să convingă puţinii vorbitori de limbi rare să semneze contract cu ele şi nu la concurenţă, unele companii oferă zile libere suplimentare, program flexibil şi bani în plus la salariu.
Bogdan Pelinescu, preşedinte ABSL: Cunoaşterea mai multor limbi străine, mai ales a celor mai puţin răspândite este de obicei recompensată cu bonusuri ce variază între 300 şi 3.000 de lei brut pe lună.
La Bucureşti, amatorii pot să înveţe limba olandeză, sârbă, portugheză şi chineză la centrele Fides, ceha la Institutul Ceh, iar japoneza la şcoala Sakura.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News