Live

Într-o mănăstire din Suceava, angajații sunt verificați de două ori pe zi cu etilotestul. Călugării sunt arătați cu degetul

Data publicării:
Etilotest Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, anunță că la o mănăstire – fără a spune despre care lăcaș este vorba – „se va face o verificare zilnică a tuturor angajaților la începutul și sfârșitul programului de lucru, cu ajutorul etilotestului”, scrie Obiectiv de Suceava.

Acțiunea vine în urma primirii unei scrisori de la o femeie care i-a semnalat arhiepiscopului că soțul ei vine beat acasă, deși lucrează la o mănăstire și că, de fapt, chiar călugării responsabili cu aprovizionarea îi dau să bea.

„E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri (…) Poate reușiți să luați niște măsuri, știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva”, spune credincioasa respectivă, printre altele.

„Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. Conducerea acelei mănăstiri (...) va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această patimă”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, ÎPS Calinic, după care a atras atenția că se va proceda la verificarea cu etilotest.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un etilotest a provocat o ciocnire diplomatică între Argentina și Rusia

Cât de mult alcool e prea mult de Sărbători? Cum ne putem bucura de un pahar cu cei dragi, fără să facem excese

Studiu Eurostat: România înregistrează cel mai mare declin de pe piața de muncă din UE

Șase din 10 români sunt nemulțumiți la locul de muncă. Ce îi deranjează cel mai des pe angajați: „M-a făcut să demisionez”

Partenerii noștri