Intenţiile bune rău plănuite au transformat Brașovul într-o mare dezamăgire pentru turiști
Intenţiile bune rău plănuite au transformat într-o mare dezamăgire Braşovul, unul dintre cele mai căutate oraşe turistice din ţară. Obiectivele care atrag zeci de mii de vizitatori sunt în reparaţii, iar multe dintre terasele din Piaţa Sfatului se pregătesc să dispară temporar, ca să facă loc festivalului Cerbul de Aur.
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova, turul II: Sandu vs Stoianoglo. Val de alerte cu bombă la secții de vot, inclusiv în România
Un tren a rămas blocat în câmp în județul Brașov, după ce motorul a luat foc. Zeci de călători au fost evacuați
„Boala” grea a românului: vrea să fie proprietar.
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h
Tragedie evitată la limită, în Brașov: un șofer a evitat în ultima clipă să lovească un pieton care a căzut în fața mașinii
Singura grădină zoologică din țară unde vizitatorii pot admira Panda roșu, o specie pe cale de dispariție
Iubitul „Doamnei cu coasa” de la Spitalul Pantelimon s-a trezit din comă
Iubitul „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon a fost găsit leșinat
În sezonul de vacanţe, centrul Braşovului este dat peste cap de lucrările de renovare de la celebrele Biserica Neagră şi Strada Sforii. Străini sau de-ai noştri, turiştii sunt dezamăgiţi.
Turist: Ne pare rău, pe de altă parte, pentru că ne aşteptam să vedem piaţa frumoasă şi toate punctele de atracţie ale oraşului.
Turist: Important e să finalizeze, să nu rămână la jumătea lucrărilor, că la noi, din păcate, începe ceva şi nu se mai termină...
Nici Piaţa Sfatului nu mai este ce-a fost. După un tur pe la clădiri istorice şi muzee, turiştii nu mai găsesc puzderia de terase care împânzeau centrul istoric al Braşovului. Trebuie închise, ca să facă loc festivalului de muzică "Cerbul de Aur". Proprietarii sunt pur şi simplu deznădăjduiţi.
Horia Huluban, proprietar restaurant: Suntem 14 restaurante cu terase şi avem o pierdere totală de 1 milion de euro încasări.
Strada Sforii, cea mai îngustă din Europa de Est, trebuie tăiată şi ea de pe listă de turiştii care vin la Braşov. Este în renovare.
Kristina Creoşteanu, preşedinte ONG: Strada Sforii va deveni o galerie în aer liber în care tablourile sunt geamurile care dau spre stradă, avem 27 de geamuri.
După renovare, Strada Sforii va deveni un spaţiu mult mai atractiv, promit cei care se îngrijesc de ea. Turiştii vor putea lăsa mesaje cu impresiile lor, iar în două balcoane de deasupra străzii vor fi organizate concerte de muzică clasică şi muzică ambientală.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News