Live

În aproape jumătate din țară, numărul pensionarilor îl depășește pe cel al angajaților. Județul cu cei mai mulți pensionari

Data publicării:
Pensionari pe stradă. Foto: GettyImages

Cifre îngrijorătoare vin de la Statistică. În aproape jumătate din țară, numărul pensionarilor îl depășește pe cel al angajaților. Mai exact 20 de judeţe au mai mulţi pensionari decât angajaţi.

Pe primul loc în clasamentul județelor cu cel mai mare număr de pensionari la salariați se află Teleorman. Sunt 83.000 de pensionari la peste 56 de mii de salariaţi, potrivit Ziarul Financiar. Adică o discrepanţă de 48%. Iar asta înseamnă că doi angajaţi muncesc o lună întreagă pentru ca din contribuţiile lor să fie plătită o singură pensie.

Dezechilibru uriaș între pensionari și salariați găsim și în Vaslui, unde vorbim de 80.000 de pensionari la 56.000 de salariaţi. Asta în vreme ce în Botoşani vorbim despre o discrepanță de 25%.

În schimb, judeţele Ilfov, Timiş şi Cluj au un număr semnificativ mai mare de salariaţi comparativ cu cel al pensionarilor.

Iar în București sunt doar patru pensionari la fiecare 10 angajați.

Cele mai recente date arată că în ultimii 7 ani, cheltuielile totale cu pensiile au crescut de la 63,6 mld. lei în 2018 la o estimare de 131,4 mld. lei în 2024.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românii cu pensii sub 3.000 de lei ar putea cere gratuit adeverințele de venit pentru recalculare

Val de procese după recalcularea pensiilor. Oamenii reclamă calcule greșite: „Din 43 de ani s-au scăzut 25 și le-a dat 13, deși ies 18”

Casa de Pensii: Situaţiile în care valoarea de pe talonul de pensie din septembrie nu corespunde cu valoarea din decizia de recalculare

Anunțul Casei de Pensii, după ce au apărut neconcordanțe între deciziile de recalculare și taloanele pensionarilor

Partenerii noștri