Live

În 2020, când angajații au lucrat mai mult de acasă, inspectorii de muncă au dat mai multe amenzi. Cea mai mare a fost de 40.000 de lei

Data publicării:
În 2020, angajații au lucrat mai mult de acasă. Foto: Guliver/GettyImages

Deși în 2020 s-a lucrat mai mult de acasă, inspectorii de muncă au dat mai multe amenzi decât în anul 2019. Așa se face că în an pandemic au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 29 de milioane de euro, potrivit datelor obținute de Digi24. 

În 2020, cea mai mare amendă dată de inspectorii de muncă s-a ridicat la peste 40.000 de euro și a fost aplicată pentru munca la negru. Acesta nu a fost singurul motiv pentru care Inspecția Muncii a aplicat sancțiuni. 

Nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei, neacordarea indemnizației de 75% în cazul angajaților care aveau contractul de muncă suspendat, dar și neacordarea liberelor sunt alte câteva dintre neregulile constatate în teren de către inspectorii de muncă. 

În urma controalelor efectuate, angajații de la Inspecția Muncii au dat peste 13.300 de amenzi, cu 12% mai multe față de anul 2019. 

Valoare totală a acestor amenzi a depășit 140 de milioane 900 de mii de lei, echivalentul a aproape 29 de milioane de euro, cu 10% mai mult față de anul 2019. 

În 2020 au fost constatate, în urma controalelor efectuate, peste 75.000 de neconformități.

Cele mai multe nereguli au fost găsite în București, Iași și Constanța. Aici au fost constatate aproape 20% din numărul total de nereguli constatate de către inspectorii de muncă. La polul opus se află Mureș, Buzău și Bistrița Năsăud.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale. Ce riscă cei care le vând, dar și cei care le cumpără

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

Poliția îi amendează pe șoferii care nu au montat anvelopele de iarnă pentru drumurile acoperite de zăpadă sau polei

Desființarea ghenelor de bloc, obligatorie până în 2025, în București. Ar trebui să fie înlocuite cu zone de colectare selectivă

Partenerii noștri