Live

Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajații CJ Bihor: „Sunt structuri întregi fără obiect de activitate”. Cum decide cine rămâne

Data publicării:
Din cei 174 de angajați ai Consiliului Județean Bihor, vor rămâne pe posturi doar 88. Foto: Facebook

Fostul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, proaspăt ales preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a anunţat în prima sa conferinţă de presă de la preluarea funcției că va da afară jumătate din angajații CJ: 86 vor fi concediaţi și vor rămâne 88.

Ilie Bolojan a declarat marți că mulți angajați ai CJ efectiv nu au „obiectul muncii”, dar primesc salarii mari, inclusiv bonusuri de până la 50% pentru participarea la proiecte europene „cu mize mici”. Fondul lunar de salarizare al Consiliului Județean ajunge la 270.000 de euro.

Potrivit Bihoreanul.ro, președintele CJ Bihor a anunțat că în prima şedinţă a consiliului, care va avea loc joia aceasta, va supune votului (şi, având în vedere că PNL deţine majoritatea simplă necesară, proiectul va fi şi votat) reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei.

Acest lucru sta înseamnă „reducerea personalului de la 174 de posturi, aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi”. 

Bolojan a spus că „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și că „sunt structuri întregi fără obiect de activitate”, dând ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, în condiţiile în care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”.

Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi. 

Bolojan a prezentat noua organigramă ce urmează să fie votată joi: cabinetul preşedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la 3, iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur, mai arată Bihoreanul.

Potrivit noii organigrame, unele Direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (un exemplu fiind cel al Direcţiei Patrimoniu). Direcţia Generală Economică se va subţia de la 56 la 27 de angajaţi, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16, Direcţia Tehnică de la 37 la 20.

Totodată, Bolojan a precizat că începând de săptămâna viitoare, selectarea persoanelor care vor rămâne angajate în cadrul CJ se va face prin testare.

„După votarea organigramei, acolo unde vor fi două sau mai multe persoane doritoare să ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adăugând că în comisiile de examinare, cu membri din afara instituției, vor fi reprezentaţi şi actualii angajaţi.

„Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal”, a mai spus Bolojan, adăugând că banii economisiţi din neplata salariilor vor fi direcţionaţi spre cofinanţarea proiectelor de dezvoltare a judeţului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ilie Bolojan, în plenul reunit al Parlamentului: „Guvernul pe care ne propunem să-l învestim astăzi este o necesitate pentru România”

Ilie Bolojan spune că Marcel Boloş „are capacitatea să deblocheze lucrurile care sunt împotmolite” la Ministerul Fondurilor Europene

Ilie Bolojan, despre numirea lui Marcel Ciolacu ca premier în noul guvern: „Există o aritmetică parlamentară”

Consens în Coaliție pe calendarul alegerile prezidențiale. Cine se află pe lista scurtă a partidelor

Partenerii noștri