Fenomenul smombie ia amploare. Cei mai afectați sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani
Merg mai încet decât ceilalţi, cu paşi nesiguri şi cu capul aplecat. Vorbim despre pietonii care stau tot timpul cu telefonul în mână şi căştile în urechi. Un studiu francez trage un semnal de alarmă. Dependenţii de telefonul mobil sunt mai predispuşi la accidente decât cei care sunt atenţi pe unde merg.
Lasconi: „Voi discuta cu toate partidele, dar guvernare se poate face doar cu centru-dreapta”
Emil Boc consideră că schimbările în PNL sunt „făcute la timpul lor”
Incertitudine pe bursă după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur
Despăgubiri de 350.000 euro și închisoare cu suspendare în cazul tragediei din Bihor: doi tineri au murit, fetița lor scăpând cu viață
Discursul Elenei Lasconi, după ce a intrat în turul II al alegerilor prezidențiale
Ilie Bolojan anunță că PNL o susține „fără nicio negociere” pe Elena Lasconi, în turul II
Care sunt destinațiile la modă printre români pentru „day trip-uri”
Ce cadouri își doresc românii și ce primesc de Crăciun
Cum a influențat rețeaua socială TikTok rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigat de Călin Georgescu
În ciuda campaniilor de sensibilizare, numărul dependenţilor de telefonul mobil, chiar şi pe stradă, a crescut în mod îngrijorător. 65% dintre francezi recunosc că îşi consultă telefonul mobil în timp ce merg pe trotuar sau traversează, faţă de 50% în urmă cu patru ani. Sunt numiţi smombie, o combinaţie între smartphone şi zombie.
Michel Benezra - avocat: Fenomenul smombie implică pe cineva care traversează uitându-se pe telefon, în loc să fie atent dacă îl pândeşte un pericol iminent, cum ar fi un vehicul. Este un fenomen foarte îngrijorător.
Media este crescută de tineri, cei cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani. Mai mult de 90% dintre ei citesc mesaje, scriu sau merg cu căştile pe urechi. Dacă în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi pietoni sunt doar deranjanţi, cei care folosesc un telefon când traversează îşi pun vieţile în pericol. Unul din şase a suferit deja un accident.
-Aruncăm o privire, dar nu este suficient. Dacă sunt două benzi, vedem doar una şi, dacă o maşină vine cu viteză, nu ne-am uitat atent.
Mai multe ţări testează deja sisteme de avertizare a pietonilor dependenţi de mobil. În Israel, în mai multe intersecţii, au fost montate semafoare care luminează dinspre sol, iar în Coreea de Sud utilizatorii de mobil îşi pot instala o aplicaţie care îi avertizează când se apropie o maşină.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News