Distracția cu petarde se poate transforma într-o mare pagubă pentru șoferi. Care este cel mai periculos loc unde ne putem lăsa mașina
Mare atenție unde vă lăsați mașina parcată în seara asta pentru că puteți fi buni de plată chiar din prima zi din an. Spectacolul de petarde și artificii, făcut lângă mașini, poate duce la avarii majore, de la vopsea sărită, la geamuri sparte. Unii șoferi își duc autoturismele la prieteni, la rude sau în parcarile supermarket urilor. Alții speră să îi lovească norocul de Revelion și să nu își găsească mașina avariată.
Crăciunul la munte, preferat de turiști
21 de milioane de euro din bani publici pentru 5896 de concerte
Bilanțul nopții de Revelion la Ambulanța București-Ilfov
Spectacol cu artificii magnific în Sydney
Artificiile și petardele, un pericol în noaptea de Revelion
Se circulă bară la bară spre stațiunile de pe Valea Prahovei
Premierul Franței: „Al cincilea val e deja aici”
Guvernul pregătește relaxări de sărbători
Un sfat binevenit de Sărbători: Cum putem să bem fără să fim afectați de urmările consumului de alcool
În noaptea de Revelion, cerul Capitalei este plin de lumini de la artificii și printre blocuri se aud bubuituri de la petarde. Distracția se poate transforma însă într-o pagubă pentru șoferi.
Cel mai periculos loc unde ne putem lăsa mașina în noaptea de Revelion sunt parcările de la blocuri. Pe de o parte, artificiile și petardele pot fi date lângă autoturismul noastru. Pe de altă parte, există riscul să fie aruncate artificii mici de la etaj și să cadă pe mașină.
Alexandru Cristocea- specialist auto: Praful de pușcă din artificii ar putea să ne deterioreze vopseaua, mai ales dacă pică încins pe lacul mașinii, chederele se pot deteriora, putem avea geamuri sparte dacă focul se îndreaptă direct către mașină. Ar trebui revopsit elementul respectiv. Undeva la 200 de euro în funcție de mașină, plus, minus.
Unii dintre bucureșteni își duc mașinile în parcările supermarket-urilor și în subsolul mall-urilor, unde sunt ferite de pericol. Sunt și șoferi care apelează la altfel de metode....
- Cu rugăciuni... ne rugăm la Dumnezeu să dea pe a lui vecinu', să nu dea pe a mea.
-Ați avea unde să o duceți?
-Nu, poate pe la prieteni, pe la curte. Am un prieten care a dus-o la cineva și când a adus-o, atunci a lovit-o. Și i-am zis, dacă e să fie, e.
-În parcările subterane de la mall.
-Prelată antipetardă. Orice lucru dacă nu este folosit cum trebuie este periculos.
Alții sunt ceva mai norocoși.
-Stau la curte și nu am avut probleme până acum!
Autoritățile au tras de câteva săptămâni un semnal de alarmă în ceea ce privește folosirea petardelor. Jandarmii au făcut și demonstrații pentru ca oamenii să știe la ce se expun.
Anul trecut, în Anglia au fost interzise petardele în noaptea dintre ani. Ca urmare în luna ianuarie, cumparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, numărul mașinilor avariate de articolelele pirotehnice a scăzut cu 60%.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News