Live

Decizia luată de patronii restaurantelor de pe Valea Oltului, odată cu închiderea drumului: "Ținem deschis pe timp de noapte"

Data publicării:
Valea Oltului se închide complet, în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei. Sursa foto: Google Maps / Ora de Sibiu

Închiderea circulației rutiere pe timp de zi, pe Valea Oltului, va afecta nu doar transportatorii, ci și proprietarii de restaurante și hoteluri din zonă. Patronii se tem că, odată cu dispariția clienților timp de o lună, afacerilor lor vor fi sortite falimentului. Tocmai de aceea, mulți dintre proprietarii de restaurante se gândesc fie să treacă la program nonstop, fie să-și ia concediu și să-și închidă temporar afacerile, scrie Ora de Sibiu.

Vestea că Valea Oltului se închide o lună, pe timp de zi, a căzut ca un trăsnet și pentru proprietarii de restaurante de pe DN7.

"Suntem și noi afectați la fel ca toată lumea. O să încercăm să ținem deschis pe timp de noapte, dar nu credem că vom putea acoperi costurile salariale. Lumea nu se va mai opri la noi să mănânce. Încercăm de noapte, dar dacă ținem cont de taxe și impozite, nu știm dacă vom reuși. Vom încerca luni și marți să lucrăm și pe zi, iar un alt scenariu pe care îl luăm în considerare este și intrarea în concediu", a declarat, pentru sursa citată, Anca Sighencea, director adjunct al unui restaurant de pe Valea Oltului.

"Acum discutăm și de soluții și de variante. Ne afectează foarte mult pentru că noi suntem un restaurant cu o parcare foarte mare unde ne bazăm foarte mult pe tirurile care parcau pentru a-și face pauza aceea de 8 ore. În condițiile acestea vă dați seama că nu știu dacă vor mai circula și cum vor mai circula. E clar că ne afectează mult. La capitolul turiști nu mai spun. Noi suntem la 3 kilometri de stațiunea Călimănești și este clar că tot ce înseamnă flux de turiști de pe partea Transilvaniei spre Oltenia este aproape paralizat. Nu cred că va mai veni cineva să ocolească cinci ore ca să ajungă până la Călimănești. Este îngrozitor ce se întâmplă", este de părere Emil Râșniță, administratorul unui alt restaurant din zonă.

Tocmai de acesta, Emil Râșniță ia în considerare trecerea la un program non-stop, întrucât nu-și permite "luxul" de a închide temporar locația.

"Noi închideam la ora 12:00 noaptea și acum ne gândim să facem program non-stop. Acest lucru înseamnă că se vor dubla costurile odată cu personalul de noapte, dar problema este de a găsi personal care să lucreze noaptea. Schimbarea aceasta va aduce și costuri în plus. Nu vom închide temporar. Nu avem confortul acesta financiar de a închide. Cu siguranță o să ne chinuim așa cum putem”, a mai spus acesta.

Și pentru proprietarii de hoteluri de pe Valea Oltului situația este critică, întrucât mulți dintre românii care voiau să-și petreacă vacanța în zonă au început să-și anuleze rezervările.

"Avem câteva anulări. Cred că este destul de nepotrivită perioada aleasă pentru a se închide drumul", a declarat, pentru sursa citată, angajatul unui hotelul din zonă.

Valea Oltului se închide complet, în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei, pentru realizarea unor lucrări necesare construirii autostrăzii Sibiu – Pitești.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce atracții turistice nu vor mai putea fi vizitate în 2025. Câteva destinații celebre din SUA își închid porțile

ANAT protestează față de posibila eliminare a voucherelor de vacanţă. „Nu omorâţi găina care dă ouă de aur”

Turiștii străini au cheltuit în România peste un miliard de euro în 2024

Turiști otrăviți cu Pina Colada, într-un resort de lux din Fiji. „Este un sentiment terifiant de déjà vu”

Partenerii noștri