Live

„De ce îngăduie Dumnezeu suferința copiilor nevinovați”. Răspunsul lui IPS Teodosie

Data actualizării: Data publicării:
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că suferinţa unor copii este şi din cauza părinţilor, referindu-se la faptul că unii fac nunţi în post, ceea ce reprezintă un blestem, un păcat, iar alţii se duc duminica la târg, în loc să meargă la biserică şi încalcă un legământ pe care l-au făcut cu Dumnezeu, scrie News.ro.

ÎPS Teodosie a fost întrebat de o ascultătoare, într-o emisiune la Radio Dobrogea, despre faptul că este prietenă cu o familie care are un băieţel bolnav, iar părinţii acestuia, care sunt credincioşi, încearcă să înţeleagă de ce Dumnezeu îngăduie suferinţa unor copii nevinovaţi şi cum ar putea să îi sfătuiască.

„Păi suferinţa este şi din cauza părinţilor, dacă sunt nevinovaţi copiii. Şi aceasta chiar spune Sfânta Scriptură: «părinţii consumă aguridă şi copiilor li se strepezesc dinţii». Încă din Vechiul Testament este această expresie. Părinţii, de multe ori... iată şi vă dau un exemplu, unii fac nunţi în post. Păi acela e un blestem, un păcat. Şi câte alte astfel de lucruri. Sau în loc să meargă la biserică duminica se duc la târg şi atâtea păcate grele fără să gândească la copii. Şi nu îi duc pe copii la biserică, nu se duc nici ei la biserică şi sigur calcă un legământ pe care l-au făcut cu Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și: ÎPS Teodosie spune că este păcat participarea copiilor la evenimente de Halloween: „Acolo primesc amăgire şi întuneric”

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Băi, Cristina, vrei să încerci?” Ion Țiriac i-a făcut propunerea și i-a pus un avion la dispoziție: ”Am spus imediat `DA`”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ÎPS Teodosie spune că este păcat participarea copiilor la evenimente de Halloween: „Acolo primesc amăgire şi întuneric”

Crimă în plină zi în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost reținuți de poliție

Amenda record primită de un bărbat care a aruncat gunoi pe o plajă din Constanța. Cum a fost prins

„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României

Partenerii noștri