Cum au „petrecut” Paștele pompierii, cei de la Ambulanță și polițiștii
Zece mii de poliţişti şi pompieri lucrează la foc continuu zilele acestea pentru siguranţa oamenilor. Doar în Capitală, în ultimele 3 zile, pompierii au oferit ajutor în 780 de situaţii de urgenţă. Fie că vorbim despre incendii, accidente ori alte urgenţe, oamenii legii sunt pregătiţi să îi ajute pe cei care au nevoie de ei, chiar dacă este sărbătoare. Unii au petrecut Paştele la muncă ani la rând şi au spus „Hristos a Înviat” alături de colegi ori chiar în timpul unei intervenţii.
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Cazul băiatului mort în camera de gardă: chirurgul pediatru nu a fost sunat să intervină, iar doctorul de gardă a refuzat consultul
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Incendiu puternic în interiorul fabricii Moldomobila din Iași
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Ionuţ este pompier de 6 ani. În ultimii 4 ani a petrecut noaptea de Înviere la serviciu.
Ionuș Picu, pompier: Se întâmplă de multe ori să nu apucăm să spunem Hristos a Înviat în interiorul subunităţii pentru că suntem alertaţi pentru intervenţii. Ne prinde categoric noaptea de Înviere pe teren. Avem familii majoritatea, de multe ori suntem departe de ei în zile foarte importante.
Iar zilele nu sunt deloc liniștite. În prima zi de Paște, la ora 4 dimineața, s-a dat alarma pentru stingerea unui incendiu din centrul Capitalei.
Ionuș Picu, pompier: A fost un incendiu la o casă, pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Au intervenit şase autospeciale cu apă şi spumă şi au fost evacuate trei persoane din interiorul imobilului.
Şi voluntarii ISU sunt prezenţi la datorie.
Marian Maican, voluntar ISU: Astăzi am avut o descarcerare, o victimă de sex feminin, blocată într-un lift. La noi nu contează că sunt zile de sărbătoare sau nu. Noi venim la tură. Cel mai important e să ajutăm oamenii. Pentru asta am şi ales meseria asta.
Marian Stoica, ISU BIF: În ultimele 3 zile am fost solicitaţi să intervenim la 780 de cazuri. 80% dintre acestea au fost pentru acordarea primului ajutor medical, restul au fost accidente rutiere, incendii de vegetaţie şi incendii din locuinţe.
Ca în fiecare an, în această perioadă poliţiştii sunt cei care se asigură că toţi şoferii călătoresc în siguranţă spre destinaţiile de vacanţă. Doar pe Autostrada Soarelui sunt amplasate 6 echipaje de poliţie.
Irina Olaru, subinspector: Avem un elicopter care survolează traficul de pe A2. În interiroul lui se află un coleg de la poliţia rutieră care transmite informaţii utile celor de la sol pentru a fi directionaţi în locurile cu probleme.
Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română: În această perioadă, în fiecare zi aproximativ 10.000 de poliţişti au fost la datorie pentru siguranţa cetăţenilor. Dintre aceştia, peste 1.000 de poliţişti sunt de la rutieră. Aceştia au acţionat şi acţionează cu cele aproximativ 300 de aparate radar pentru depistarea şoferilor care calcă acceleraţia mai mult decât este cazul. Ne aşteptăm la valori crescute de trafic atât pe DN1, către Valea Prahovei dar şi aici pe Autostrada Soarelui.
La serviciul de ambulanţă din Capitală s-a lucrat la foc continuu de sărbători. Peste 5.000 de solicitări au fost în intervalul 25 aprilie, ora 20:00 şi 30 aprilie, ora 8:00. 3.151 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu, în care viaţa e pusă în pericol imediat, şi cod galben.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News