Live

#Colectiv. Povestea polițiștilor care au identificat victimele. „Îmi amintesc numele fiecăruia dintre ei”

Data actualizării: Data publicării:

Imaginea celor 26 de tineri morţi în noaptea incendiului de la Colectiv rămâne chiar şi în mintea celor care văd moartea în fiecare zi. Ofiţerii de la Serviciul Omoruri, care au avut sarcina să identifice victimele, nu au uitat, nici la trei ani distanţă, momentele tragice la care au fost martori. Îşi amintesc şi acum numele tuturor victimelor, dar şi clipele grele în care au fost nevoiţi să stea faţă în faţă cu părinţi orfani şi fraţi care-şi pierduseră fraţii. Unii dintre achetatori au avut şi ei nevoie de ingrijiri medicale, după două săptămâni în care au adunat probe din clubul incendiat.

Inspector principal Daniel Eftene - Serviciul Omoruri: A vedea două şiruri de cadavre, 26 în acea seară, într-adevăr, a fost de impact. Se făcuse linişte brusc şi telefoanele tot sunau, tot sunau, tot sunau. Erau membri din familie, mama, tata.

Comisar şef Adrian Tiulescu - Serviciul Omoruri: Foarte multă durere într-un singur loc. Am făcut parte din echipa de identificare şi în toată experienţa mea nu am întânit niciodată un eveniment de o asemenea anvergură.

Inspector principal Daniel Eftene - Serviciul Omoruri: Multe ambulanţe, pompieri, era... Nu ştiai exact de unde să începi, erau haine aruncate pe jos în toată incinta Pionierul, bunuri abandonate.

Comisar şef Adrian Tiulescu - Serviciul Omoruri: În primă instanţă mi s-a părut incredibil. Primele informaţii erau deosebit de dureroase. Îmi amintesc, din păcate, numele fiecăruia dintre ei şi imaginile cu ei în viaţă, imaginile cu suprvieţuitorii. Sunt amintiri care au rămas.

Inspector principal Daniel Eftene - Serviciul Omoruri: O asemenea experienţă cu siguranţă nu are cum să nu lase o urmă.

Comisar şef Adrian Tiulescu - Serviciul Omoruri: Am intervievat foarte mulţi supravieţuitori şi rude ale ceror care au decedat. A trebuit să găsim o modalitate de a obţine informaţiile de care aveam nevoie, fără să îi răscolim foarte tare. Ne-am lovit de această problemă: victimele rememorau acele clipe şi era foarte dificil să obţinem un echilibru.

Inspector principal Daniel Eftene - Serviciul Omoruri: E foarte delicat să discuţi cu un om care a pierdut un copil, cu un părinte care a pierdut un copil, cu un frate care a pierdut o soră.

Comisar şef Adrian Tiulescu - Serviciul Omoruri: Bătălia s-a dat pentru fiecare dintre cei care au lucrat în dosar cu gestionarea emoţiilor. Au venit în mod constant, pe o perioadă foarte lungă, pentru că a fost un volum foarte mare de muncă şi nu prea a fost timp de revenire. E o amintire foarte tristă şi persistă şi astăzi o senzaţie apăsătoare.

Inspector principal Daniel Eftene - Serviciul Omoruri: Încerci să te deconectezi, încerci să nu te încarci cu toată supărarea şi toată tristeţea pe care orice familie o are în asemenea momente, dar nu ai cum să te deconectezi complet, nu există aşa ceva, pentru că este foarte greu... Suntem oameni şi la un moment dat empatizezi, simţi. E dificil.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Familiile celor care au murit în incendiul de la clubul Colectiv și supraviețuitorii acestuia, chemați în instanță de ISU

„După șase zile a murit aici”. Mărturii sfâşietoare după nouă ani de la tragedia din Colectiv, în care 64 de tineri și-au pierdut viața

Nouă ani de la tragedia de la Colectiv și nicio schimbare. Cele trei centre pentru marii arși încă nu sunt finalizate

Arafat, după acuzațiile lui Piedone despre ambulanțele private de la Colectiv: „Sunt minciuni de campanie electorală. E prea de tot”

Partenerii noștri