Cea mai mare plajă artificială din România va fi construită în Bucureşti
Insula de la Lacul Morii se va transforma total, promit autorităţile. Şi odată cu ea şi zona de promenadă, care acum este în paragină. Localnicii din zonă nu mai au nicio speranţă. De peste 10 ani aud că zona din jurul lacului va fi modernizată, dar până acum nu au văzut niciun muncitor. Autorităţile spun, însă, că vor demara proiectul în această primăvară.
Reportaj: Miți, adevărata șefă de la Primăria sectorului 6
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Plină de buruieni, ruine şi gunoaie. Aşa arată acum zona supranumită şi Insula Îngerilor. O imagine dezolantă, indiferent de anotimp. Iar privite de sus, lacul şi insula par doar un petec de pământ şi o apă oarecare.
Totul se va schimba, promit autorităţile. Cu o investiţie de 11 milioane de lei, insula, care măsoară aproape 33 de mii de metri pătraţi, se va transforma în cea mai mare plajă artificială din România, cu zone de sport şi restaurante.
Zona ar urma să fie îngrădită, iar cei care vor face plajă aici nu vor avea voie să se scalde în lac.
Proiectul prevede şi modernizarea promenadei care înconjoară Lacul Morii. O promenadă care, deşi acum pare că nu are nevoie de intervenţii, se prăbuşeşte încet, dar sigur pe sub stratul de gheaţă.
Mihaela Brazdeş, jurnalist Digi24: Promenada va avea o lungime de 2 km şi o lăţime de 6,5 metri. Potrivit proiectului, pe toată lungimea acestei zone va exista o bandă dedicată exclusiv celor care vor ieşi la alergat.
Întreaga lucrare va costa 28 de milioane de lei. Locuitorii din Sectorul 6 spun, însă, că nu mai cred în astfel de proiecte măreţe.
Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: În momentul în care am preluat mandatul în primul rând am rezolvat problema juridică pentru că acea zonă nu este în administrarea PS6, este în administrarea Apelor Române. A trebuit să facem un protocol astfel încât noi să putem investi în acea zonă. Lucru care s-a întâmplat anul trecut.
Lucrările, spun autorităţile de sector, ar urma să fie demarate în primăvara acestui an.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News