Video „Ce s-ar întâmpla dacă s-ar aprinde sau ar exploda?!”. Pericolul jucăriilor contrafăcute cumpărate în prag de Sărbători
Atenție la cadourile pentru Crăciun! Specialiștii atrag atenția că jucăriile fără etichete pot fi periculoase pentru cei mici. Iar zilele acestea, vin vapoare întregi încărcate cu astfel de jucării. De asemenea, în sezonul cadourilor, a crescut și cantitatea de mărfuri contrafăcute, care copiază mărci cunoscute.
Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”
Pericolul depresiei de Crăciun. Cum putem să înfruntăm haosul și stresul de sărbători
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Cum luptă școala și părinții cu fenomenul social media. „Cum să dai vina pe copii?!”
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi daruri cu ajutorul unui preot din Iași
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Ce cadouri își doresc românii și ce primesc de Crăciun
„Uitaţi-vă la lipituri! Aceste baterii ar trebui reîncărcate. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar aprinde sau ar face explozie?!”, se întreabă retoric un inspector vamal, în timp ce analizeaza o mașinuță de jucărie contrafăcută.
„În ultima lună, inspectorii vamali au descoperit jucării contrafăcute în valoare de peste un milion şi jumătate de euro. Acestea nu conţin etichete, nu ştim din ce sunt făcute şi pot fi periculoase pentru copii”, transmite Iulia Stanciu, jurnalist Digi24.
Aproape în fiecare zi, inspectorii vamali și polițiștii găsesc marfuri contrafăcute în containerele care ajung în portul Constanța.
„Jucăriile care sunt originale vin ambalate individual. Deci, fiecare jucărie are o cutie de carton, pungă de plastic, este inscripţionată, marcaj CE”, explică un inspector vamal.
„Nu respectă niciun fel de standard. Nu are documente însoţitoare, nu ştim ce conţin... Acestea sunt declarate sucuri şi înăuntru poate fi orice. Au efectuat 179 de reţineri având peste 260 de tipuri de produse, reprezentând aproape 1.630.000 de unităţi, bucăţi, perechi, seturi”, spune Dănuţ Cupeş, inspector vamal.
„Dacă însemnele sunt similare sau identice cu o marcă protejată, noi avem obligaţia să le sesizăm şi să luam măsurile legale”, explică Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.
De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii noiembrie, în port au fost găsite mărfuri false în valoare de peste 22 de milioane de euro.
reporter: Iulia Stanciu
operator: Cristian Dumitrașcu
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News