Live

Exclusiv Ce pot face pensionarii care sunt nemulțumiți de deciziile de recalculare a pensiilor. „Au acest drept”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Poșta Română a început astăzi să distribuie deciziile de recalculare a pensiilor prin factorii poștali. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a declarat, la emisiunea Studio Politic de la Digi24, că pensionarii pot solicita o recalculare iar, în cazul în care au nelumăriri, se pot adresa Caselor de Pensii pentru explicații. Ea a mai vorbit despre ce pot face persoanele care nu sunt acasă, atunci când le vine decizia.

„Începând de astăzi, CN Poșta Română le distribuie pensionarilor deciziile de recalculare a pensiilor prin factorii poștali.

În cazul în care nu sunt dânșii acasă, CN Poșta Română este cea care a anunțat faptul că aceste decizii de recalculare pot fi lăsate și rudelor.

În termen de 20 de zile își pot lua deciziile de la oficiile poștale, iar ulterior de la Casa de Pensii.

În cazul în care nu au intrat în posesia deciziei, beneficiile în urma recalculării, pensia recalculată în luna septembrie o vor primi oricum.

Cu privire la situațiile în care pensionarii au nelămuriri cu privire la decizia de recalculare, aceștia sunt invitați să meargă la Casa de Pensii care a emis decizia, iar colegii noștri le vor da toate explicațiile. Le-am cerut colegilor de la Casele de Pensii să suplimenteze personalul care asigură relația cu publicul, astfel încât să fie cât mai ușor pentru pensionari să obțină toate informațiile, iar dacă sunt identificate erori, sigur se poate veni cu decizie de revizuire, fără a ajunge la instanță”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul spune că pensionarii pot solicita o recalculare.

„Pensionarii au acest drept, nu numai datorită legii 360. În domeniul pensiilor există dreptul pensionarului, ca, anual, dacă este cazul, să poată solicita verificarea și revizuirea dosarului de pensie”, a mai declarat Bucura-Oprescu.

3,8 milioane de pensionari, adică 82% din totalul pensiilor din România, vor beneficia de majorări de pensii cu suma medie de 622 de lei. Premierul Marcel Ciolacu a spus că deciziile de recalculare pleacă vineri spre toţi pensionarii, conform planului.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protest al persoanelor nevăzătoare. Ciolacu asigură că nu le vor scădea pensiile și promite rezolvarea problemei în noiembrie

Minerii sunt revoltați după recalcularea pensiilor și amenință cu proteste

Românii cu pensii sub 3.000 de lei ar putea cere gratuit adeverințele de venit pentru recalculare

Pensionari cu dezabilități, protest în fața Guvernului după recalcularea pensiilor. „Practic li se amputează un drept”

Partenerii noștri