Live

Ce joburi „de groază” ar accepta peste 50% dintre români pentru 10.000 de euro lunar

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Mai mult de jumătate dintre români (52,5%) ar accepta un job ”înspăimântător”, precum călău, manipulant de cadavre sau recuperator de persoane înecate, dar pentru un salariu lunar de cel puţin 10.000 de euro, potrivit unui studiu publicat marţi de platforma BestJobs.

„Joburile de groază, cu birouri „bântuite” şi colegi precum White Walker, Hannibal Lecter, Zombie, Mumia sau Hulk, îi fac pe cei mai mulţi români să o ia la fugă fără să se uite în urmă, arată un sondaj de Halloween desfăşurat de BestJobs în rândul angajaţilor din România”, se arată în comunicat.

Astfel, joburile care bagă în sperieţi mai mult de un sfert dintre respondenţi sunt cele de călău şi cel de manipulant de cadavre, urmate de cele de bocitoare (12,1%), agent vânzări de organe (8,9%) sau recuperator de înecaţi (7,3%). Alte meserii pe care românii nu le-ar face nici „morţi” sunt şi cea de gropar, vrăjitor sau vânător de fantome ori vrăjitoare, potrivit BestJobs.

De teamă, 36,9% dintre respondenţi nu ar accepta astfel de joburi ”înspăimântătoare”, în timp ce 52,5% susţin că ar fi dispuşi să încerce să-şi învingă teama pentru un salariu de cel puţin 10.000 de euro.

„Alţii se mulţumesc însă şi cu mai puţin, 7,7% spunând că ar accepta un job de care le este teamă pentru un salariu cuprins între 5.000 şi 10.000 de euro, iar restul de aproape 3% ar încerca şi pentru mai puţin de 5.000 de euro”, se arată în comunicat.

Totodată, românii se feresc de joburi în care au colegi incomozi.

„Nici un job obişnuit într-un birou „bântuit” nu le surâde prea mult românilor, mai ales când pe holurile companiei umblă diferite personaje precum White Walker, acel coleg care setează aerul condiţionat la minimum, iar pe timpul iernii deschide geamul atunci când afară crapă pietrele, Hannibal Lecter, cel care nu pierde niciodată ocazia să îşi „mănânce de fund” colegii, Zombie, colegul care nu poate lucra până nu îşi bea cafeaua de dimineaţă, Mumia, care probabil că lucrează acolo de când s-a înfiinţat compania şi nu pare că o va părăsi vreodată, sau Hulk, colegul pentru care cele mai bune rezultate sunt cele pe care le obţine la sala de forţă”, se arată în comunicat.

Însă, aproximativ 3 din 10 respondenţi spun că sărbătoresc anul acesta Halloween la birou cu prăjituri, dovleci sculptaţi şi costume trăznite. Dintre aceştia, 33% spun că bugetul lor pentru costum a fost între 50 şi 100 de lei, în timp ce pentru alţi aproape 19% cheltuiala a depăşit 100 de lei, ajungând în unele cazuri chiar şi de 3-4 ori mai mare.

„Cei mai mulţi au spus însă că sunt creativi şi şi-au conceput singuri costumul (38,6%). Pe şeful lor, angajaţilor le-ar plăcea să-l vadă costumat de Halloween în zână/zân (15,8%), unicorn (12,3%), supererou (12,3%), Lady Gaga (11,4%), Cenuşăreasa (9,6%), spânzurat (9,6%), bostan (9,1%), zmeu (5,3%), zombie (4,6%), beţiv (4,4%), Darth Vader (4,1%), Drac (3,9%) sau Călău (3,6%)”, se arată în comunicat.

BestJobs anunţă lansarea „Ratings”, o nouă funcţionalitate prin care aceştia pot acorda rating-uri între 1 şi 5 stele companiilor la care sunt sau au fost angajaţi de-a lungul carierei lor.

„La doar câteva săptămâni de la lansare, peste 100.000 de candidaţi au folosit noua funcţionalitate, acordând review-uri unui număr de aproximativ 10.000 de angajatori. În topul companiilor cu cel mai mic rating obţinut de la angajaţi, 1 stea rating mediu, se numără Thermik Transylvania, Manuco Exclusive şi Invicta. La polul opus, aproape 5 stele au primit angajatori precum Microsoft (4.68), Oracle (4.58) şi Pfizer (4.73)”, se arată în comunicat.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șase din 10 români sunt nemulțumiți la locul de muncă. Ce îi deranjează cel mai des pe angajați: „M-a făcut să demisionez”

Un copil de șapte ani a primit o ofertă de muncă de la o firmă rusă de IT. „Este un Mozart al codurilor informatice”

Studiu: Patru din zece angajați români care lucrează în ture se simt epuizați la locul de muncă

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

Partenerii noștri