Live

Cătălin Nunu: „Suntem hotărâți să transmitem emoția momentului și poveștile celor care îl așteaptă pe Suveranul Pontif”

Data publicării:

Cătălin Nunu și-a început cariera cochetând cu radioul, în facultate, apoi a descoperit televiziunea. A fost corespondent Digi24 de la Cluj, apoi s-a mutat în București. În prezent, el îmbină foarte bine cele două pasiuni și face față cu succes, zilnic, provocărilor profesionale.

Astfel că, după ediția de foc din 26 mai, din ziua alegerilor pentru Parlamentul European, pe 1 iunie, el va modera, împreună cu Alexandra Albu, transmisiunea în direct de la vizita Suveranului Pontif de la Șumuleu Ciuc.

Ai început cu radioul, dar acum faci si televiziune. Cum se împacă cele două?

Așa este! Radioul a reprezentat primul meu contact serios cu jurnalismul acum aproape 10 ani, eram încă pe holurile facultății destul de convins de ceea ce vreau să fac. Televiziunea a fost în schimb o provocare uriașă. Iar anii în care am fost corespondent de la Cluj pentru Digi24 au reprezentant cea mai bună școală pentru această meserie. Pasiunea pentru radio și provocarea din fiecare zi a televiziune se întâlnesc și astăzi, ne auzim de câteva ori pe lună la știrile DigiFM și ne vedem în diferite ipostaze pe Digi24.

Faci și teren, dar și live-uri din studio. De care te simți mai atașat?

Sunt pregătit pentru amândouă. La fel ca toți colegii mei. Fără îndoială, Digi24 este televiziunea cu cea mai bună mobilizare la evenimentele importante. De multe ori a fi pe teren înseamnă să fii o rotiță dintr-un mecanism care se pune rapid în mișcare. Studioul înseamnă în plus legătura directă cu privitorul, iar responsabilitatea este imensă. Toate funcționează mulțumită echipei.

Cum se vede piața de capital din România? Cum contribuie această emisiune la educarea publicului? Cât e misiune pedagogică și cât este rol informativ în emisiune?

„Banii în mișcare” este un proiect important în grila de programe a Digi24 și o prezență destul de exotică în peisajul media de la noi. E lesne de înțeles că piața de capital, investitorii, evoluțiile companiilor se află în atenția unui anumit public. Dar, de la bun început, ne-am propus să îi facem cel puțin curioși pe cei care nu urmăresc fenomenul. Cum s-au deschis piețele? E de mult aproape un reflex matinal printre investitori, mici, mari, nu contează, din țările cu economii mature. Piața de la noi este tânără, dar destul de consolidată și cu un potențial de dezvoltare și mai mare. Prin ceea ce facem, încercăm să îi provocăm pe cei ce ne urmăresc să înțeleagă că educația financiară poate contribui la bunăstare.

Cum este să treci de la știri despre evenimente cu impact global la explicații despre evoluția indicilor bursieri, cotații ale acțiunilor, strategii de business?

Nu puține au fost cazurile în care exact evoluția burselor a însemnat un eveniment cu impact global. Deci mișcările din piață, explicațiile din jurul lor sunt știri. O declarație greșită a unui politician sau o stângăcie a unui manager de companie, ori un șoc provocat de o negociere eșuată poate însemna milioane pierdute sau câștigate de cineva. E treaba noastră să fim acolo să înțelegem, să punem în context și să explicăm telespectatorilor noștri ce se întâmplă.

Ce a reprezentat pentru tine Summitul de la Sibiu? Cum a fost să transmiți de acolo, într-un moment atât de important?

Este acel tip de eveniment cu care ne întâlnim destul de rar în carieră: 27 de șefi de stat sau de guvern, într-un summit de o importanță deosebită, la noi în țară, de Ziua Europei. E o încercare oricum o privim. Echipa care a acoperit evenimentul a fost extrem de profesionistă, cu un mesaj corect și bine documentat. Personal, am fost impresionat de modul în care Sibiul a primit evenimentul și de convingerea sibienilor, dar nu numai, că Europa este calea de urmat, dar și de organizare și discreția măsurilor care au transformat orașul într-o fortăreață.

Ce provocări te aștepți să întâlnești la vizita Papei?

Provocările sunt cele care fac evenimentul important, așa că ne-am străduit să le anticipăm în primul rând pe cele care țin de reușita transmisiunilor. Mobilizarea este una impresionantă și vom fi în cele mai importante puncte. În rest, suntem hotărâți să transmitem cele mai bune imagini, emoția momentului, poveștile celor care îl așteaptă pe Suveranul Pontif și a celor care au făcut posibilă această vizită istorică.

Ce sfaturi ai pentru cei care își doresc să îți calce pe urme și să devină jurnaliști?

Să fie hotărâți și perseverenți. Dedicați, documentați și convinși de puterea relatărilor corecte și că sunt în slujba publicului. În plus mie mi-a plăcut să îmi aleg modele. Anticipez următoarea întrebare, răspunsul rămâne secret.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Viral instant! Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele: ”Am spus DA”. Imediat, a întors palma

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digi24.ro, record absolut de trafic la nivel de zi, după primul tur de alegeri prezidențiale

Culisele dezbaterii prezidențiale de la Digi24. Simion fără stare pe scenă, Geoană numit „arogant” și reacții la alianța Lasconi-Orban

Abonează-te la Newsletter Digi24 - un proiect desfășurat împreună cu Financial Times Strategies, în cadrul Google News Initiative

Prima dezbatere prezidențială după zece ani, organizată de Digi24 și Universitatea Babeș Bolyai. „Trebuie să votăm informați”

Partenerii noștri