"Caracatițe" pe parbrize, noul sistem de blocare al mașinilor
În Galaţi, "caracatiţele" de pe roţile maşinilor parcate ilegal vor fi înlocuite cu unele moderne, care se aplică pe parbriz. Sistemele blochează complet câmpul vizual al şoferului şi vor fi dezlipite abia după ce proprietarul maşinii plăteşte o taxă de 200.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
După ce mai mulţi şoferi au reclamat că sistemul actual de blocare a roţilor le avariază maşinile, reprezentanţii societăţii de Gospodărire Urbană au hotărât să vină cu o altă măsură
Bogdan Ardean, director Gospodărire Urbană: Tot felul de probleme, cum că le-am zgâriat janta, că nu au observat caracatiţa de pe maşină, au plecat de pe loc şi atunci şi-au stricat maşina. Plus că vrem să evoluăm din punct de vedere al tehnologiei, tehnologia evoluează, vrem să ajungem în secolul XXI.
Soluția găsita de autorități este o caracatiță pentru parbriz, dotată cu un soft special și cu GPS. Și cum prețul unui astfel de sistem se ridică la câteva mii de euro, autoritățile au decis să închirieze 12 caracatițe. Contractul de închiriere, valabil pentru 18 luni, se ridică la 151.000 de lei.
Bogdan Ardean, director Gospodărire Urbană: Este vorba de un sistem care se aplică pe parbrizul maşinii, obturează câmpul vizual al şoferului. Se aplică cu ajutorul unor ventuze. Aceste ventuze acţionate electronic au o putere de 300 kilograme forţă, adică este absolut imposibil să o desprinzi de pe parbriz.
Șoferii spun că investiţia nu se justifică, atâta vreme cât nu sunt suficiente locuri de parcare.
Șofer: Cred că sunt nişte bani cheltuiţi fără rost.
Șofer: Să nu mi-o blocheze, poate am o urgenţă. Nu se poate... E bunul meu, dreptul meu. Plătesc impozite pe el, nu are voie să mi-l imobilizeze legal.
Șofer: Acum am vrut să plătesc, ăsta e defect, el nu dă. Adică să fie toate in regulă, în sensul parcăm unde trebuie, plătim cum trebuie.
Sistemul va fi implementat în cel mult o luna și jumătate. Angajații societății de Gospodărire Urbană Galați blochează, lunar, aproape 400 de autoturisme, care sunt parcate neregulamentar. Taxa de deblocare este de 200 de lei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News