Video Căpșunele românești au prețuri de lux. Un kilogram costă mai mult decât unul de carne
Căpșunele românești au ajuns deja la tarabe, dar prețurile îi țin la distanță pe clienți. Un kilogram de căpșune costă mai mult decât unul de carne, iar în această perioadă românii sunt tot mai chibzuiți, deși ar adăuga în sacoșă produsele românești, pe care le consideră mai bune și mai gustoase decât cele din import.
Ian Anderson, solistul trupei Jethro Tull, ajută pisicile fără stăpân din Oradea
Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire
Cea mai mare macara din România
Panică în Oradea
Crimă șocantă în Oradea
Crimă filmată de camerele de supraveghere pe un drum de lângă Oradea
Un tren a luat foc la intrarea în gara din Oradea
Accident grav în Oradea. Două mașini s-au ciocnit frontal. Un copil a ajuns în comă la spital
Întinsă pe 9.000 de metri pătrați, această cultură de lângă Oradea începe să dea primele roade din acest an.
Leo Piț, cultivator de căpșuni: „Anul ăsta chiar arată foarte bine, sunt mulțumit. Undeva pe o scară de 1 la 10, nota 9. Cel mai mult le mănâncă oamenii proaspete, pentru că sunt foarte dulci”.
Prețul le poate lăsa însă un gust amar cumpărătorilor.
Bogdan Băcilă - jurnalist Digi24: Încercăm să vedem cât costă un singur fruct la prețul actual de 40 de lei kilogramul. Am ales un exemplar mai sănătos pe care o să-l cântărim. Are 33 de grame, dacă facem regula de 3 simplă rezultă că acest fruct costă 1,3 lei.
Deși fructele se vând atât în piețe cât și în magazine, doar pofticioșii se opresc să cumpere câteva de gust. O caserolă de 500 de grame costă 20 de lei.
Spre finalul perioadei de recoltare, prețul căpșunelor românești ar putea scădea la 15 lei kilogramul, atât cât costă în prezent cele din import.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News