Accident la RADET. A murit și al doilea muncitor
ACTUALIZARE MARȚI, ORA 13:00 Al doilea muncitor de la RADET, care suferise arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului, luni seara, după ce s-a spart o conductă cu apă clocotită, a murit marți, în jurul prânzului, la Spitalul Militar. Împreună cu un coleg, el lucra la o avarie la reţea atunci când conducta s-a spart și i-a acoperit cu apă fiartă.
Poliția a deschis un dosar penal.
Ulterior, administratorul special al RADET, Răzvan Niţu, a anunțat că demisionează de la conducerea companiei.
Un muncitor a murit şi un altul a fost grav rănit după ce o conductă de apă caldă s-a spart în Bucureşti. Cei doi lucrau, într-un canal, la remedierea unei avarii. Înainte ca oamenii să poată face ceva, ţeava s-a rupt complet şi din ea au ţâşnit apă şi aburi fierbinţi. Bărbatul care a fost rănit a reuşit să iasă singur din canal, deşi are arsuri pe 80% din suprafata corpului. Abia după patru ore pompierii au putut scoate la suprafaţă şi corpul celui de al doilea muncitor.
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Alertă în Constanța
Șantier prăbușit în Italia. Printre victime se află și români
Un muncitor a ars de viu într-un incendiu
Rufe la uscat pe țevile RADET neizolate
Asociațiile de proprietari din București cer amânarea cu o lună a furnizării căldurii
Minge de foc în ocean, imagini virale
Explozie la o fabrică din Râmnicu Vâlcea. Doi muncitori au murit
Fost președinte RADET, despre căldura din București, la iarnă: Ce se poate face repede? Putem face o rugăciune
Incidentul a avut în jurul orei 17:00, când doi muncitori au coborât într-un canal colector să repare o reţea primară de apă, care era fisurată. În timpul lucrărilor, o conductă prin care curgea apă fiartă s-a spart peste ei. Unul dintre muncitori a reuşit să urce pe scară, celălalt, însă, nu s-a putut salva.
Trei ambulanţe SMURD şi o autospecială a pompierilor au ajuns la locul accidentului.
Apa din reţea are peste 90 de grade Celsius, iar salvatorilor le era imposibil să coboare în subteran.
„Au constatat că jetul de apă compact nu le permitea să intre în interior – acesta avea o înălțime de patru metri”, a explicat Daniel Vasile, purtător de cuvânt la ISU București.
La fața locului a fost adus un utilaj special, exhaustor, care a tras aburul din canal și l-a evacuat în exterior, pentru a le permite salvatorilor să intre.
Abia după aproape patru ore pompierii au reuşit să coboare în canal fără să îşi pună viaţa în pericol. Inspectoratul Teritorial de Muncă a început o anchetă.
„Ne-am uitat cu atenţie pe fişa procedurii. S-a ajuns la concluzia, sigur preliminar, că acesta nu a fost deloc încălcată. Lucrătorii care au coborât în căminul de repartiţie erau îmbrăcaţi adecvat, conform ceea ce prevede stas-ul de protecţie a muncii”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Sectorului 6.
Muncitorul care a reuşit să iasă din canalul încins este în stare critică şi a fost transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Militar. Familia lui vorbeşte despre condiţii improprii de muncă.
„Ore suplimentare care nu sunt plătite. Pentru ce? Colegii lui, şefii lui, nimeni, niciun telefon să zică: băi, veniţi. Mă cunosc cu ei, lucrează de 30 de ani tata la ei”, a declarat băiatul victimei.
RADET a catalogat tragedia drept accident grav de muncă şi anunţă declanşarea unei anchete.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News