Live

Situație incredibilă în Sofia. Autoritățile bulgare încearcă fără succes să evacueze un crocodil de lângă blocurile de locuințe

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Un crocodil de 1,6 metri dintr-o suburbie a Sofiei scoate la iveală slăbiciunile administrației locale bulgare, comentează Politico. Reptila - care deja a fost botezată cu numele de "Crocky" – își face veacul într-o baltă noroioasă, pe un teren mlăștinos din apropierea blocurilor de locuințe din cartierul Botunets, nord-estul capitalei Sofia. Autoritățile vor să-l mute, dar vecinii s-au obișnuit cu el drept animal de casă. Plus, susține stăpânul reptilei, animalul e blând și nu mușcă pe nimeni. 

Crocky a fost descoperit total întâmplător, în urma unei inspecții pentru tăierea ilegală de copaci.

Cu toate acestea, încercările de a-l captura pe Crocky au degenerat în farsă în cursul zilei de marți.

Primarul regional frustrat, Lilia Donkova, s-a plâns că a făcut presiuni asupra autorităților de mediu și veterinare pentru a lua măsuri încă de luna trecută, dar nu a primit niciun răspuns. "Pur și simplu nu mai am cuvinte. Înseamnă că am sentimentul că, în această țară, pur și simplu nu există instituții ale statului", a declarat Donkova într-un interviu acordat radiodifuzorului bulgar NOVA.

Confiscarea crocodilului (sau repatrierea, cum doriti) s-a dovedit însă dificilă, din motive bizare, legate de legislație. Un bărbat care pretindea că este proprietarul crocodilului a declarat că are documentele corecte și a adăugat că Crocky a fost folosit pentru munca de circ. De asemenea, el a dat asigurări că animalul său nu mușcă.

A fost o eventualitate pentru care autoritățile nu păreau pregătite, în ciuda insistențelor experților în animale care au susținut că Crocky trebuie mutat într-un mediu mai potrivit pentru a-și regla temperatura corpului.

Reprezentanți ai Grădinii Zoologice din Sofia și ai Inspectoratului Regional pentru Mediu și Apă (RIEW) au ajuns, ieri, în Botunets pentru a recupera un crocodil descoperit acolo. Cu toate acestea, persoana care pretinde că este proprietarul reptilei a refuzat să îl cedeze autorităților, relatează Novinite.

Presupusul proprietar a cerut un raport și o justificare pentru confiscarea animalului. BTA relatează că foarte mulți riverani au început să se adune în zonă, fapt care a dus și la o prezență mai consistentă a poliției. A existat o tensiune vizibilă în rândul celor prezenți, în timp ce inspectorii grădinii zoologice și de mediu se certau cu presupusul proprietar cu privire la autoritatea lor de a lua crocodilul.

RIEW-Sofia a identificat animalul ca fiind un crocodil de Nil (Crocodylus niloticus). Aceștia au confirmat că reptila este înregistrată, are toate documentele necesare și are permisiunea legală de a fi ținută în țară. Cu toate acestea, în urma unei inspecții la fața locului, RIEW-Sofia a constatat că, totuși, condițiile pentru crocodil erau inadecvate.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În lupta cu inundațiile, Polonia mai are o problemă: hoții care fură din casele sinistraților. Armata, chemată să ajute

Rușii din Kursk acuză autoritățile că știau cu o lună înainte că ucrainenii vor ataca. „Știau că aduc echipament NATO la graniță”

Familiile palestiniene fug după noi ordine israeliene de evacuare în Gaza, în timp ce speranțele de încetare a focului scad

Rușii au evacuat o zonă întreagă din regiunea Belgorod. „Intrarea și ieșirea este total interzisă”

Partenerii noștri