Live

Exclusiv Semnal de alarmă privind „derapajele” fiscale din anii electorali în România. Economist BNR: „Așa ceva nu se întâmplă nicăieri”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: captură video Digi24

Economistul Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României, a tras un semnal de alarmă, la emisiunea „În fața ta”, la Digi24, asupra „derapajelor fiscale din anii electorali”, din cauza cărora se ajunge la creşterea deficitului. Acesta a susţinut că „aşa ceva nu se întâmplă nicăieri în lumea civilizată”.

„De fiecare dată, în prag de alegeri, deficitul bugetar al României creşte. Creşte, şi creşte mult. Nu se întâmplă nicăieri în lume aşa ceva, sau, mă rog, în lumea civilizată! Nicăieri nu întâmpini, în an electoral, o explozie a cheltuielilor bugetare. Se produc mici derapaje, se produc mici alunecări, dar nu derapaje de această amploare, cum se întâmplă la noi de fiecare dată. Şi întrebarea pe care mi-am pus-o este: de ce? Păi cred că răspunsul este: lipsa de cultură economică a electoratului, până la urmă, care nu realizează cât de serioasă este situaţia la care putem ajunge ca urmare a derapajelor fiscale din anii electorali şi această situaţie îi face pe politicieni să fie foarte generoşi”, a spus Eugen Rădulescu în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24.

Totodată, economistul a mai precizat că societatea civilă „ar trebui să aibă o reacţie mai promptă şi mai puternică” în faţa acestei realităţi.

„Ar trebui ca societatea civilă să aibă o reacție mai promptă și mai puternică. Sunt un număr de economiști, câțiva economiști pe care îi știu și eu, pe unii dintre ei care spun lucrul ăsta, dar nu prea. Nu prea are audiență nimeni care spune că băi, treziți-vă, nu banii nu pică din cer anul ăsta. Lăsăm impresia că pică anul viitor. Se întâmplă așa cum vă spusesem înainte de a începe emisiunea. Și a zis, că să o spunem și pentru public, hai să spunem haideți să spunem ce este dragostea. Dragostea este lumina vieții, ce este căsătoria. Căsătoria este plata luminii. Nu există masă gratis. Vine un moment în care orice facem trebuie plătit. Deci acum”, a mai spus economistul Eugen Rădulescu la Digi24.

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 20 de ani, e iubita fiului unui interlop arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spune ministrul Finanțelor, întrebat dacă cresc taxele după alegeri: „Aș fi necredibil să spun că această componentă va fi zero”

Diaconescu a spus pe cine va sprijini în turul doi la Președinție. „Niciunul nu întrunește condițiile minime să reprezinte România”

Cum vor putea vota românii din străinătate prin corespondență la alegeri și care e termenul-limită pentru înscriere

Austeritatea a ajuns și la Vatican. Prelații, invitați să facă economie

Partenerii noștri