Șeful Gărzii de Mediu, despre poluarea din București. Au fost identificate zeci de focare, incendii cu 20 de anvelope
Lăsata Secului a fost sărbătorită cu poluare în București. În localitățile din apropierea Capitalei, localnicii au incendiat cauciucuri. Mirosul s-a răspândit deasupra întregului oraș iar senzorii de poluare înregistrau valori de peste 100.
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
Poluare în creștere în marile orașe din România. Care sunt cauzele
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat
Doi bărbați și o femeie, cercetați pentru furt de haine dintr-un mall. Imagini de pe camerele de supraveghere
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h
Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat luni dimineață la Digi24 că cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești: „Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante”.
Potrivit acestuia, au fost incendii și cu 20 de anvelope de autoturisme.
„Am intervenit cu echipajele gărzii de mediu, jandarmerie, poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare, pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului”, a declarat Berceanu.
El a adăugat că „munca asta trebuie să se ducă pe o perioadă mult mai lungă, pentru că principalul pilon e prevenția și nu acțiunea în ziua respectivă, dacă avem o muncă de prevenție de a lungul anului, focarele pe anul viitor se vor reduce simțitor”.
Șeful Gărzii de Mediu a precizat că, pe lângă aceste surse de poluare, nici vremea nu a ajutat la disiparea particulelor: „N-am avut o mișcare substanțială a aerului care să disipeze norul de poluare de particule, vântul a bătut încet. În dimineața asta recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către prânz”.
Editor : G.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News