Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a renunțat la procedură, pe motiv că durează: Să-i verifice părinții!
Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor. Durează și provoacă înghesuială la ușa școlii, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil.
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Cum luptă școala și părinții cu fenomenul social media. „Cum să dai vina pe copii?!”
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Acesta a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.
Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.
Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase".
În urmă cu exact o săptămână, Klaus Iohannis a anunțat că școala începe pe 14 septembrie și a prezentat cele trei scenarii care ar putea fi aplicate.
Guvernul nu a venit nici până acum cu o decizie finală.
În București, directorii de școli și primarii încearcă să se pregătească pentru ce va urma. Spun că scenariul galben, în care elevii merg alternativ la cursuri, ar fi cel care ar permite respectarea măsurilor de siguranță. Însă acesta duce, practic, la dublarea activității profesorilor.
Citiți și:
Redactare Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News