Video Scandal după Bon Jovi: Cum să vezi un concert gratis, cu pile politice. Răspunsul incredibil al reprezentanților Parlamentului
La 30 de ani de la căderea comunismului, pilele sunt bine-mersi şi acum. Sute de oameni, poate chiar o mie, potrivit unor estimări, au asistat aseară gratis la concertul Bon Jovi, de pe terasa de la intrarea oficială în Camera Deputaţilor. Biletele în tribunele amenajate pe aceeaşi peluză, de organizator, costau între 600 şi 2500 de lei. Pentru sutele de norocoşi cu pile la Camera Deputaţilor, costul a fost zero lei şi zero bani. A fost suficient să se numere printre cei care cunoşteau pe cine trebuie printre funcţionarii Camerei ori printre politicieni.
Curtea Palatului Parlamentului a fost plină duminică, zi în general liberă în această instituție. În timp ce în Piața Constituției se desfășura concertul Bon Jovi, ca să nu plătească bilet, politicienii și acoliții lor s-au plasat pe peluza din fața Palatului Parlamentului și la balconul imensei clădiri. Asrfel i-au sfidat pe toți oamenii corecți care au plătit între 200 si 2500 de lei ca să asiste la concertul trupei Bon Jovi.
Filmul atacului de la Parlament, povestit de un martor
Au vrut să intre în Parlament cu cuțite și un box metalic
Cursă de urmărire încheiată într-un stâlp
Irlandezul care a spart Parlament, reținut pentru 24 de ore
VIDEO | Imagini inedite din subsolul Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Organizatorii concertului, oameni de afaceri, au estimat la peste 500 oamenii care s-au folosit de Palatul Parlamentului ca să nu plătească bilet la concert. Și când oamenii de afaceri le-au atras atenția politicienilor că este lipsit de fair-play ce fac, angajații Camerei Deputaților au răspuns sec: în casa mea fac ce vreau, relatează jurnalistul Cosmin Prelipceanu.
Un reprezentant al organizatorului concertului, Marcel Avram, vorbeşte despre lipsă de fair-play.
„Dl Marcel Avram a avut o discuție cu Administrația din cadrul casei Parlamentului, a rugat frumos, pentru o anumită zonă care încă nu a fost contractată de noi, ca organizator, să ne-o pună în contract. Acest lucru a fost imediat respins, fără niciun fel de explicație. În schimb, cu o oră înainte de eveniment, s-a umplut toată zona de sud a Casei Poporului, în care nu poți să intri dacă nu ai o anumită legitimație, invitație. Asta înseamnă că acolo s-a produs o zonă, creată de Casa Poporului, fără acordul nostru, ca organizator. Din partea lor a fost un comentariu care a ajuns foarte clar la dl Avram, unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: în grădina mea, fac ce vreau și organizez ce vreau eu. Nu mi se pare corect ca unii să stea pe gratis, iar alții să facă mari eforturi să cumpere un bilet”, a spus la Digi24 Denise Săndulescu, reprezentant al organizatorului.
Digi24 a încercat să obțină o poziție oficială și din partea Camerei Deputaților, instituția pe peluza căreia s-au instalat spectatorii cu pile. Fără succes.
Iată ce povestește un participant la concertul organizat aseară în Piața Constituției, Laurențiu Ionescu: „Peste o mie de oameni au văzut spectacolul de pe esplanada Casei Poporului. Nu, nu a fost o categorie anume de bilete. I-am văzut pe unii dintre cei care au intrat, inclusiv cu mașinile, în curtea Parlamentului, pe la intrarea Senatului. În general mașini de Giurgiu și Teleorman, dar și de Olt, Argeș și București. În primul rând mă întreb cum au fost lăsăți să intre într-o zonă în care îți trebuie ecuson sau invitație, iar duminică fiind zi nelucrătoare, nu prea aveau ce să caute acolo. A doua întrebare este dacă administrația Parlamentului și/sau Jandarmeriei a „vândut” bilete la concert și dacă da, au fost fiscalizate? A treia întrebare este dacă cei care au permis accesul în curtea Parlamentului pentru participarea la concert au avut vreun acord cu organizatorii spectacolului. Altfel se poate numi furt ceea ce s-a întâmplat. Dacă cel mai ieftin bilet oficial a fost 280 lei, vorbim despre 50-60 mii euro furați organizatorului! Mă întreb dacă va face careva o sesizare oficială și dacă șefii jandarmilor vor verifica dacă cei care au fost lăsați sa intre în curtea Parlamentului au dat șpagă și cui."
La solicitarea Digi24, Jandarmeria a răspuns scurt: „Nu comentăm acuzațiile din spațiul public”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News