Live

Video Sărbătoarea includerii operelor lui Brâncuși de la Târgu Jiu în patrimoniul UNESCO a fost un fiasco. Probleme mari de organizare

Data actualizării: Data publicării:
Generatorul de curent a rămas fără motorină, spectacolul a fost amânat o oră și jumătate, iar scaunele spectatorilor au fost puse în soare, unde, evident, nu se putea sta. Sursa foto: Profimedia Images

Duminică a fost o zi istorică pentru România, după ce Comitetul Patrimoniului Mondial UNESCO a inclus pe lista patrimoniului universal ansamblul sculptural "Calea eroilor" realizat de Constantin Brâncuși. Ar fi trebuit să fie sărbătoare mare la Târgu Jiu, acolo unde autoritățile au anunțat spectacole și evenimente grandioase în cinstea deciziei istorice. Lucrurile au fost făcute prost: generatorul de curent a rămas fără motorină, spectacolul a fost amânat o oră și jumătate, iar scaunele spectatorilor au fost puse în soare, unde, evident, nu se putea sta.

La ora ora 10:00 ar fi trebuit să înceapă veselia în Parcul Coloanei fără sfârșit. Evenimentul a început însă cu o pauză de o oră și jumătate, pentru că, cităm: „s-a luat puțin motorina”, au spus organizatorii. Generatorul de curent a rămas fără combustibil.

Totodată, cineva a decis că oamenii trebuie să stea în soarele arzător. Formația a cântat, practic, pentru nimeni.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: În ciuda faptului că afară este foarte cald, organizatorii spectacolului din municipiul Târgu Jiu au amplasat scaunele pe care pot sa stea oamenii, la soare.

„Acolo e soare și am niște probleme de sănătate, nu pot sa stau în soare. Dacă așa...nu ne duce capul pe unii”, a explicat o femeie care venise la spectacol.

Nu este singura dată când autoritățile gafează puternic. Oamenii și-au adus aminte și de incidentul de acum 10 ani, când Poarta Sărutului a fost spălată cu jetul de apă sub presiune.

Oficialii au fost chiar mulțumiți de organizare, dar n-au știut să spună câți bani s-au cheltuit cu evenimentul.

Adrian Bândea, director al Centrului de cercetare, documentare și promovare „Constantin Brâncuşi” a fost întrebat cum i s-a părut evenimentul și a răspuns: „Cum să mi se pară, mi s-a părut foarte bine organizat. În principiu, costul per total al evenimentului nu am de unde să-l știu”.

În patrimoniul UNESCO a fost inclus întreg ansamblul de la Târgu Jiu, compus din 4 elemente. Este vorba despre Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor. În patrimoniul internațional a mai fost inclus și Limesul, granița imperiului roman - dacic, care numără 277 de situri din 16 județe.

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Insulele grecești unde liniștea e cuvântul de ordine. Sunt perfecte pentru iubitorii de plaje și drumeții

Ansamblul monumental „Calea Eroilor” și Frontierele Imperiului Roman - Dacia, incluse în patrimoniul UNESCO

Un grup de turiști a distrus o parte dintr-o clădire istorică într-un oraș antic din Italia. S-au urcat și au sărit pe clădiri istorice

Inteligenţa Artificială favorizează propagarea de informaţii false despre Holocaust şi alimentează antisemitismul (raport UNESCO)

Partenerii noștri