Spitalul care vrea să monitorizeze dacă medicii se dezinfectează pe mâini când interacţionează cu pacienţii
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din capitală ar putea fi primul spital din România care monitorizează dacă medicii se dezinfectează pe mâini atunci când interacţionează cu pacienţii. Sistemul ar putea fi implementat până la finalul anului, dacă unitatea medicală va face rost de banii necesari.
Rudele victimelor din TIR-ul ATI de la Victor Babeș cer explicații
MS face apel la răbdare după tragedia de la Spitalul
Fost manager al spitalului V. Babeș: TIR-ul ATI nu a fost cerut de spital
Patru pacienți de la „Matei Balș” au fost transferați la spitalul „Victor Babeș”
Brancardierul care a deconectat de la aparate pacienta de la "V. Babeș" a fost audiat
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Orice cadru medical, de la îngrijitor la medic, ar putea fi monitorizat şi înregistrat ori de câte ori intră în contact cu un pacient. Este sistemul pe care Spitalul Victor Babeș din capitală vrea să îl implementeze în lupta cu prevenirea bolilor transmise de mâinile murdare ale cadrelor medicale.
Cornelia Năstase, director de îngrijiri: La accesarea dispenserului de dezinfectanţi se acţionează acel sistem wireless şi se înregistrează numele persoanei care, bineînţeles, a fost introdusă într-o bază de date la început.
Conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale din Bucureşti susţine că implementarea acestui sistem ar reduce de fapt cheltuielile spitalului.
Emilian Imbri, managerul spitalului: O dată că întrerupe un potenţial lanţ de transmitere de la un pacient la altul a unor afecţiuni, fapt ce ar putea să amplifice, să spunem, stadiul de boală Sau să îl prelungească, fapt ce ar însemna zile în plus de spitalizare şi medicaţie suplimentară. La fel, un membru al echipei noastre, un lucrător medical, indiferent că este îngrijitoare, infirmieră sau medic, care se îmbolnăveşte ne face să pierdem.
Simin Florescu, director medical: Singurul gest care are cel mai mare impact în prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti, infecţiilor asociate asistenţei medicale, cum se numesc mai nou, este spălatul pe mâini. Totul se reduce la o schimbare de comportament. Este vorba de conştientizarea gesturilor pe care le facem în fiecare minut în timpul asistenţei medicale.
Emilian Imbri, managerul spitalului: Suntem siguri că dacă o să obținem ajutor să putem implementa, o să fim primul spital din țară în care se poate instala acest sistem. Nu există încă instalat în România.
Fondurile necesare ar putea fi asigurate de primăria capitalei sau de Ministerul Sănătății, ori de ambele entităţi.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News