Replica unui medic pentru românii care se tem de "cip-ul din vaccin": Care este sursa medicală?
Reticența față de vaccinarea anti-Covid există în întreaga lume, nu doar în România, dar ea poate fi înlăturată prin informarea corectă și din surse oficiale, a explicat la Digi24 Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeș din București.
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Pacienţi trimişi la cabinete private pentru că medicii nu vor să lucreze în ambulatoriu
De ce părinții nu-și mai vaccinează copiii
Protest al medicilor în București
Reticența există peste tot în lume, nu e doar atributul românilor, e determinată de lipsa informării corecte, a spus medicul.
"Singura modalitate prin care putem depăși reticența este informarea din surse oficiale, cum e platforma pusă la dispoziție de Guvern, alte surse cum sunt medicii de familie, doctorii din spital, cei implicați în tratamentul Covid în România", potrivit medicului Florescu.
Întrebată ce le-ar spune celor care pun reticența pe seama diverselor teorii cum este cea privind implantarea unui cip prin vaccinare, medicul a răspuns că aceste afirmații sunt lipsite de fundament și nu au legătură cu realitatea.
"Vaccinarea există demult, așa a început creșterea populației la nivel mondial după 1900 când a început un program de vaccinare coerent. Copiii nu au mai murit pe capete așa cum se murea înainte. Acum, acest vaccin nu vine decât să completeze paleta de tratamente și profilaxii pentru boli noi care apar în lume și nu văd de ce să fie considerat altfel decât un vaccin obișnuit. Este un vaccin performant.
În momentul în care cineva se lansează în niște afirmații medicale, noi, ca medici care lucrăm de zeci de ani în profesie, știm că trebuie să ai în spate o sursă medicală pe care să o citezi. Un document oficial medical. Dacă îmi dă și mie o referință bibliografică..", a fost replica medicului pentru cei care, în mod constant, susțin că nu cred că vaccin și vin cu diverse teorii conspiraționiste.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News