Un spital nou, unde se pot realiza transplanturi, a fost construit în Brașov, în locul unei foste fabrici de panglici
O fostă fabrică de textile din Brașov a fost transformată în spital. În halele în care acum 20 de ani se făceau panglici au fost amenajate saloane cu 150 de paturi și 8 săli de operații, din care în două se pot realiza transplanturi. Investiția, de 23 de milioane de euro, a fost realizată de o companie privată.
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova, turul II: Sandu vs Stoianoglo. Val de alerte cu bombă la secții de vot, inclusiv în România
Un tren a rămas blocat în câmp în județul Brașov, după ce motorul a luat foc. Zeci de călători au fost evacuați
„Boala” grea a românului: vrea să fie proprietar.
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h
Tragedie evitată la limită, în Brașov: un șofer a evitat în ultima clipă să lovească un pieton care a căzut în fața mașinii
Singura grădină zoologică din țară unde vizitatorii pot admira Panda roșu, o specie pe cale de dispariție
Iubitul „Doamnei cu coasa” de la Spitalul Pantelimon s-a trezit din comă
Iubitul „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon a fost găsit leșinat
Noul spital are o suprafaţă totală construită de 12.000 de metri pătraţi. Secția de Anestezie - Terapie intensivă este amenajată pe 250 de metri pătrați iar departamentul de imagistică este dotat cu aparat de rezonanţă magnetică nucleară și computer-tomograf.
„Ne dorim să dezvoltăm un centru de traumatologie sportivă, de traumatologie a muntelui, atât în cursul verii sau anotimpului cald, cât şi în perioada de schi”, spune Bogdan Moldovan, şef Secţia Chirurgie Generală.
Compania care a făcut investiția deține, din 2011, un alt spital în Braşov. Acesta a fost declarat în 2013 cel mai curat spital din Europa, într-un program al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
„Partea cea mai interesantă este că s-au găsit specialiştii care să se reîntoarcă acasă, să-şi pună talentul în slujba compatrioţilor români, iar rezultatele sunt excepţionale”, spune Mihai Miron, preşedintele unui grup de firme.
Noul spital este amenajat în locul în care a funcționat, până în urmă cu două decenii, fabrica de textile Republica Braşov, înfiinţată în 1904. Transformarea fostelor hale în saloane, cabinete de consultație și săli de operație a durat 4 ani.
„S-a rezolvat şi o problemă şu urbanistică a municipiului Braşov, pentru că ştim cu toţii ce era aici şi cum arăta, s-a valorizat o locaţie importantă în Braşov”, spune George Scripcaru, primar Braşov.
Prima intervenţie chirurgicală în noul spital din Braşov, care are 250 de angajați, a fost făcută cu aproximativ două luni înainte de ceremonia oficială a inaugurării.
Editor web: Cristina Tudor
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News