Spitale vechi, cu protocoale noi. Manager: Pacienții sunt în pericol
Spitalele din România sunt niște ziduri vechi, văruite pentru a lua ochii pacienților, dar în realitate, un adevărat pericol pentru bolnavi și personalul medical, pentru că la un cutremur s-ar face una cu pământul. Managerii se străduiesc să le facă funcționale și să corespundă normelor actuale, dar este foarte greu, pentru că au fost construite în urmă cu zeci de ani, după tiparele de atunci. Sunt însă și spitale în care, dacă ajungi, deși n-ar fi de dorit, te izbești de realitate: mizerie, ziduri nevăruite, mobilier vechi. Infrastructura sistemului de sănătate este subiectului unui nou episod al campaniei Digi24 „Pacient în România”.
Spital abandonat la marginea Timișoarei
Spitalele, blocate de numărul mare de infectări în rândul personalului
Alexandru Rafila: Vaccinarea în România, mai bună în realitate decât în statistici
După pandemie, liste de așteptare pentru operații
Știrile false acționează la fel de rapid ca boala
Anticorpii monoclonali rămân nefolosiți în spitale
Spitalul Universitar București, sufocat de numărul mare de pacienți: „E groaznic, e groaznic ce e aici”
Discuții antivaccin la ușa morgilor
Imaginile disperării din spitale
În România sunt peste 500 de spitale, dintre care 300 sunt de stat. Toate sunt construite după norme vechi, care nu mai corespund . Una dintre marile probleme ale spitalelor din Capitală, de exemplu, este că nu au spații suficiente pentru a primi toți bolnavii.
„Noi nu avem locuri pentru ce adresabilitate avem. Noi tratăm cu mult mai mulţi pacienţi decât ar trebui, pentru că din nefericire suntem un spital care nu are unde trimite pacienţii, pe motiv că dacă noi nu-l primim, nu i se oferă nicio şansă. Deci, lucrurile sunt destul de grave din acest punct de vedere”, spune Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News