O familie din Sibiu a fost nevoită să se mute în Italia pentru a-și trata copilul
Un grup de artişti clujeni au pus în scenă un spectacol de percuţie inedit, la Sibiu. Evenimentul a fost unul caritabil, dedicat copiilor care suferă de atrofie musculară spinală, o boală genetică rară. Totul a pornit de la suferinţa lui Mihai, băieţelul de doar 9 luni al unor jurnalişti din Sibiu.
Momentul în care un individ aruncă un cocktail Molotov printre mașini, în Arad
O fetiță de 10 ani a murit pe loc după ce mașina condusă de mama ei a fost lovită de o șoferiță care a trecut pe roșu
Inundații în Spania: Furtunile au făcut prăpăd în Barcelona, în timp ce în zona Valenciei salvatorii încă mai caută supraviețuitori
Scene șocante pe terenul de sport al unei școli din Sălaj
Bolojan a acceptat propunerea PNL de a fi prim-ministru
Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila
Copilul supranumit „calculator uman”. Povestea băiatului de 10 ani din Constanța, campion la aritmetică mentală
Alegeri SUA 2024. S-a deschis prima secție de votare
Criză de muncitori în construcții. Șantierul unde lucrează oameni din 4 județe, ca să ridice 100 de blocuri
În urmă cu câteva luni, Mihai era diagnostocat cu SMA, afecţiune ce împiedică dezvoltarea neuronilor motorii. Părinții, jurnaliști amândoi în Sibiu, au încercat toate căile posibile pentru a-şi salva copilul. Avea nevoie de injecții cu spinraza. Un medicament pe care statul român nu-l subvenționează, iar prețul acestuia este de ordinul miilor de euro. Au inițiat o campanie de strângere de fonduri, dar au oprit-o. S-au mutat în Italia, acolo unde statul decontează acest tratament. Ca Mihai, însă, sunt alți zeci de copii în România. Iar concertul de la Sibiu a fost pentru ei.
Andrei Marcovici, organizator concert caritabil: Acest concert noi i l-am dedicat lui Mihai tocmai ca să ne gândim la el, să știe clar că noi suntem alături de el, iar părinții lui Mihai, banii pe care i-am strâns în această seară îi vor dona copiilor, care, poate nu au fost așa de norocoși, care sunt aici în România și încă așteaptă cumva un sistem să se schimbe.
Patru studenți din Cluj-Napoca împreună cu profesorul lor au cântat la 30 de instrumente de percuție. Astfel, preț de o oră, sala Bibliotecii Astra din Sibiu a răsunat de bătăile ritmice.
-Evenimentul este extraordinar. Mai ales că, spre rușinea mea, este pentru prima dată când vin la concert de percuție.
-Știam că este pentru Mihai, pentru copilul care are probleme și mai mult de asta. Și pentru copii, să vadă ei ce înseamnă percuție.
Mircea Ardeleanu, profesor: Suntem bucuroși că putem să contribuim și noi concret la acest proiect.
La finalul evenimentului, fiecare participant a donat cât a dorit. Banii vor ajunge la copiii din România care sunt suferă de Atrofie musculară spinală.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News