Ministrul Sănătății, despre concedierea asistentei de la Universitar: Am aflat din presă
Asistenta de la Spitalul Universitar din Bucureşti care a făcut greva foamei a fost concediată pentru ”absenţe nemotivate”, însă Mariana Luceanu crede că decizia a fost luată pentru că a adus în atenţia publicului problemele din unitatea medicală. Ministrul Sănătăţii spune că a aflat din presă despre această concediere, precizând că decizia a fost luată de către Comisia de disciplină a unităţii, decizie în care nu poate interveni.
Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării
Explicațiile ministrului Sănătății despre testele antidrog
Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe oameni să nu cumpere medicamente false de pe internet
Rafila: Nu declarăm epidemie de gripă
Cei care nu fac analizele de prevenție ar putea fi amendați
Alexandru Rafila, despre noua tulpină sud-africană
Rafila: Probabil voi accepta să fiu ministru al Sănătății
Grevă într-un centru de vaccinare
Voiculescu, despre vaccinarea personalului esențial sănătos odată cu bolnavii cronici: Strategia era acolo înainte să vin eu
”Eu am aflat din presă de această concediere, deși știam că în cursul lunii septembrie care a făcut greva foamei în faţa spitalului a fost audiată în Comisia de disciplină. Această este o problemă internă a spitalului, eu nu pot să intervin în Comisia de disciplină, nici în deciziile pe care această comisie le ia. Bineînţeles, este dreptul fiecăruia să conteste. Obligaţia mea a fost să văd dacă cele sesizate sunt adevărate”, a declarat Sorina Pintea pentru Digi24.
”Noi am verificat, pe lângă cele sesizate de către cei doi asistenţi, şi modul în care au fost cheltuiţi banii. De ce? Pentru că, printre altele, se discuta de Blocul operator. Spitalul Universitar a beneficiat de finanţări masive pentru acel bloc operator. Eu am vrut să mă conving că acei bani au fost cheltuiţi aşa cum trebuie. (...) O parte dintre cele sesizate au fost adevărate, deci parţial. Pot să vă spun că sunt chestiuni legate de modul în care se face dezinfecţia pentru cabinetele din ambulator. Nu se face foarte bine. Nu se cunosc protocoalele în anumite zone”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătății a declarat că există suspiciunea unor fapte penale.
”Faţă de modul în care au fost cheltuiţi banii pentru acel bloc operator ne face să credem că ar exista probleme de natură penală”, a mai spus Pintea, anunțând că în curând vor fi prezentate rezultatele oficiale ale raporului de control.
Mai mulţi asistenţi medicali şi infirmieri nemulţumiţi de condiţiile în care lucrează au protestat, în 8 august, în curtea Spitalului Universitar, pentru a doua oară în aceeaşi săptămână, acuzându-l pe managerul Adriana Nica de lipsa investiţiilor, deşi fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii sunt suficient de mari.
Doi dintre angajaţi, un bărbat şi o femeie, au intrat în greva foamei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News