Manager cu infecție nosocomială luată din spitalul pe care îl conduce
Situaţie incredibilă în Craiova. Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova s-a ales cu o infecţie nosocomială luată chiar din spitalul pe care îl conduce. Este vorba despre una dintre cele mai răspândite bacterii în spitale. Acum managerul se reface acasă, după ce a stat câteva zile internat într-un alt spital din oraş.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Florin Eugen Georgescu a luat săptămâna trecută o infecție nosocomială chiar din spitalul pe care îl conduce. A fost internat în Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, unde lucrează mama sa.
Clostridium este una dintre cele mai răspândite şi mai periculoase bacterii întâlnite în unităţile sanitare. Atât pacienţii din cel mai mare spital din Oltenia, cât şi aparţinătorii acestora se tem.
Iată ce spun craiovenii:
E rău, nu e bine pentru nimeni.
Cum sunt condițiile din spital? Foarte proaste și medicalul, absolut tot!
Când văd spitalul numarul 1 ma îngrozesc. Nu mi vine să mai vin aici.
Imi este cam frică, dar asta e, ce să fac.
În fiecare an, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova raportează Direcţiei de Sănătate Publică Dolj peste 500 de infecţii nosocomiale. Cu toate aceasta, nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire cu bacteria Clostridium.
„Există o metodologie clară de raportare a cazurilor. Fiecare unitate medicală în ziua de marți transmite la Direcția de Sănătate publică fișele de declarare a acestor infecții. Aceste fise nu sunt personalizate, conțin numărul foilor de observație. Anul trecut, la nivelul județului am avut 450 de cazuri, dintre acestea au fost mai mult de 50 la spitalul 1. De fapt și marea majoritate a cazurilor grave din județ”, spune Ştefan Popescu, director Direcţia de Sănătate Publică Dolj.
Reprezentanţii spitalului nu au comentat situaţia.
Editor web: C.T.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News