Live

Managerul Institutului „Matei Balș” a fost demis. Rafila i-a reproșat datoriile uriașe ale spitalului

Data actualizării: Data publicării:
Managerul Institutului Matei Balș a fost demis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Managerul Institutului „Matei Balș” a fost demis luni de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care îi reproșează situația financiară gravă a spitalului.

ACTUALIZARE 14.37 Ministerul Sănătății a confirmat demiterea managerului Institutului „Matei Balș”, doctorul Cătălin Apostolescu. 

„Eliberarea din funcția de manager al Institutului Național de Boli Infețioase “Prof. Dr. Matei Balș”, a dr. Cătălin Apostolescu s-a facut în conformitate cu prevederile art. 184 alin. (1) lit p) din Legea nr. 95/2006. Potrivit prevederilor legale menționate, contractul de management încetează “în cazul existenței a 3 luni consecutive de plăți restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, în situația în care la data semnării contractului de management unitatea sanitară nu înregistrează arierate”.

În funcția de manager interimar a fost numit directorul medical al institutului, dr. Adrian Marinescu,” a transmis Ministerul Sănătății.

Știre inițială: Fostul manager al Institutului „Matei Balș”, doctorul Cătălin Apostolescu, a confirmat pentru Digi 24 că astăzi a fost chemat la Ministerul Sănătății unde a fost anunțat că este demis.

Motivul demiterii ar fi situația financiară proastă a spitalului, care are datorii de 12 milioane de lei.

În urmă cu aproximativ o săptămână, ministrul Sănătății a trimis la institut și Corpul de control. Pentru Digi24, a declarat că a primit o sesizare pe parte administrativă.

Managerul demis spune că nu a văzut acea sesizare și nu știe despre ce este vorba dar că a înștiințat atât ministrul, cât și premierul despre modul în care a fost făcut controlul respectiv.

Potrivit surselor Digi24, noul manager va fi medicul Adrian Marinescu.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Fără menajamente: Real Madrid a rupt tăcerea, după ce a decis să boicoteze Balonul de Aur ca urmare a aflării câștigătorului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Chirurgii de la Institutul Marius Nasta amenință cu greva japoneză. Ce spune ministrul Rafila

Cât vor dura lucrările de la Secţia ATI a Spitalului Sf. Pantelimon. Rafila: „Va fi o renovare profundă, nu doar la suprafaţă”

Începe sezonul gripal. Rafila îndeamnă românii să se vaccineze. Cât costă vaccinul și cine îl primește gratuit

Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării. Măsurile anunțate de Ministerul Sănătății

Partenerii noștri