Focar de coronavirus la Spitalul Rădăuți. Alexandru Rafila: Poate fi o problemă de organizare
24 de cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Rădăuți. Majoritatea provin de la secțiile ATI și chirurgie.
Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Rădăuţi au fost testate pentru infecţia cu noul coronavirus, iar 24 dintre acestea au fost confirmate pozitiv.
„Din cei 600 de colegi pe care îi am în momentul de faţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, un număr de 24 care ne-a fost confirmat nu pune în pericol desfăşurarea activităţii medicale, raportat la secţii şi compartimente. În continuare Spitalul Municipal Rădăuţi îşi va desfăşura activitatea pe toate secţiile şi compartimentele”, a declarat Traian Andronache, managerul Spitalului din Rădăuţi, potrivit Mediafax.
Potrivit sursei citate, unul dintre cei 24 este angajat al Compartimentului de Primiri Urgenţe şi nu este cadru medical. Restul celor confirmaţi sunt din clinicile de Chirurgie şi ATI, iar cei mai mulţi sunt asistenţi şi infirmieri.
Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării
Explicațiile ministrului Sănătății despre testele antidrog
Rafila, despre răniții de la Botoșani
Acuzațiile de la Pantelimon ar fi pornit de la o răfuială internă
Rafila merge la spitalul Sf. Pantelimon
De ce părinții nu-și mai vaccinează copiii
România a plătit 2,5 miliarde de lei pentru 35 de milioane de doze de vaccin anti-Covid
Experții resping testarea antidrog în masă a elevilor. Rafila: Trebuie educație pentru sănătate
Rafila: Sunt doar 2 centre pentru copiii dependenți de droguri
Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, a spus luni la Digi24 că este vorba despre „un număr mare de cazuri pentru un spital mic, avea o secție de boli infecțioase fără medic, nu știu dacă a revenit între timp”.
„Nu există o metodă infailibilă care să prevină posibilitatea transmiterii într-o unitate medicală, pentru că discutăm de persoane care ar putea fi infectate sau sunt. 24 de cazuri într-un spital relativ mic cred că e legat de o problemă de organizare, au nevoie de asistență medicală, dac e necesar”, a adăugat președintele Societății Române de Microbiologie.
În ceea ce privește cele trei zile de „libertate”, în care unii români pare că au uitat de măsurile de protecție, Alexandru Rafila a explicat că „o să vedem consecințele spre sfârșitul săptămânii”.
„E vorba de perioada de incubație, 5-6 zile, până când o persoană care a contactat boala să aibă simptome. Începutul săptămânii viitoare ne va demonstra dacă avem o creștere semnificativă de cazuri sau suntem în aceeași zonă, o medie de 200-220 de cazuri înregistratye zilnic în ultimele 8 zile”, a mai spus Alexandru Rafila.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News