Fetiță cu o tumoră extrem de rară, salvată de medici din Iași în ultima clipă. A ajuns la spital cu dureri de cap și probleme de vedere
Viața unei fetițe diagnosticată cu o tumoră extrem de rară la cap a fost salvată în ultimul moment de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Părinții și-au dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care copila de 12 ani a început să aibă dureri de cap grave și probleme de vedere. 3 zile le-au trebuit, mai întâi, medicilor să o stabilizeze pentru a interveni chirurgical, dar operația a fost un succes.
Telemedicină cu scandal. Șase aparate de radiologie noi zac nefolosite în spitalele din Bihor
Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă
Cum îl descrie Sylvester Stallone pe Donald Trump
Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie anul acesta de Crăciun
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Cazul băiatului mort în Spitalul din Târgu-Jiu: Noi informații contrazic apărarea chirurgului de gardă
Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene
Fetița de 12 ani, originară din Botoșani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Neurochirurgie din Iași în stare gravă. Medicii le-au spus părinților că motivul este o tumoră foarte rară la nivelul creierului, numită ependimom. Diagnosticul a fost un șoc.
Mama fetei: Tot timpul sănătoasă, la școală 10. Nu au fost niciun fel de probleme, doar că acum, înainte să ajungem la operație, în ultimele trei săptămâni s-a plâns de dureri de cap. Și la un moment dat mi s-a plâns că nu vede prea bine.
Copila a ajuns la spital cu hipertensiune intracraniana. Medicii au stabilit că trebuie să intervină de urgență chirurgical, dar au avut nevoie de trei zile pentru a o stabiliza. Iar timpul era un factor esențial, tumora trebuia îndepărtă cât mai rapid.
Lucian Eva - neurochirurg: Dacă nu se intervenea chirurgical, ea blocând căile normale de scurgere a lichidului cefalorahidian, exista riscul inclusiv a decesului. Ele sunt tumori rare. În comunitatea europeana sunt două cazuri la un milion. Sunt mai frecvente la copii.
A reușit să învingă boala și în tot acest timp să adune, ca și în perioada de dinainte de a primi diagnosticul, numai note de 10 la școală.
Mama fetei: Nu mai are dureri de cap, amețeli, probleme cu ochișorii chiar deloc. Și așa se bucură că vede totul clar. Pot să spun că e o minune!
Lucian Eva - neurochirurg: Copiii care au leziuni tumorale la nivelul creierului, în general, sunt niște copii extraordinari din punct de vedere al inteligenței. Ca orice tumoră apare într-un context de scădere a imunității și atunci sistemul imunitar al organismului nu mai recunoaște celula tumorală că s-o poată elimina din organism.
Fetița s-a întors cu bine acasă, iar medicii urmează acum să stabilească dacă va avea nevoie și de un tratament complementar la Institutul de Oncologie.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News