Exemplu de omenie. O secție de spital pentru copii a fost renovată din donații
Două etaje ale secţiei de boli infecţioase din spitalul judeţean Arad au fost renovate cu ajutorul unui ONG. În mai puţin de un an, secţia a fost transformată: este modernă, curată şi are aparatură de ultimă generaţie. Secţia nu mai fusese renovată de treizeci de ani.
Grenadă descoperită de noul proprietar al unui apartament din Arad. Zeci de persoane au fost evacuate din 15 locuințe
Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”
Accident grav în Mehedinți, cu trei mașini implicate. Patru victime au fost transportate la spital
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi daruri cu ajutorul unui preot din Iași
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Patruzeci de voluntari din Arad au inaugurat parterul secției de boli infecțioase pentru copii, de la spitalul județean Arad. În urmă cu mai puțin de un an, tâmplăria ferestrelor era scorojită, pereții picau, iar de circuite sanitare adecvate nici nu se putea pune problema.
„Secția asta arăta ca un lagăr, în care copiii erau tratați în condiții inumane, de la gândaci, șoareci și multe alte lucruri pe care le-am găsit aici, igrasie. Ne-am apucat acum 10 luni să reabilităm secția și suntem deja la al doilea etaj”, spune Anamaria Nyeki Popa, președintele asociației „Cetatea Voluntarilor Arad".
Într-o săptămână, primii micuți vor putea beneficia de condițiile create de voluntarii din Arad, dar și de echipamentul modern, cum este aparatul pentru vizualizarea venelor, care a costat aproximativ 5000 de euro.
Iată ce spun voluntarii:
„Cu niciun ban de pe lume nu se poate cumpăra satisfacția pe care o avem când vedem ce iese din mâinile noastre și am început cu un proiect micuț. Nu ne-am imaginat la început că vom ajunge atât de departe.”
„Important este că s-a găsit cineva până la urmă care să facă chestia asta și o susținem în continuare pentru acest proiect.”
Spitalul Judeţean are patru secţii pentru copii. Doar cea de boli infecţioase a fost modernizată. De voluntari.
„În limitele posibile și cu banii care sunt în bugetul spitalului și al consiliului județean s-au făcut, dar acum este o reabilitare totală, făcută de la A la Z, cum trebuia să se facă de la început”, spune Carmen Lucuța, manager Spitalul Județean Arad.
Munca voluntarilor nu s-a încheiat. Din toamnă începe modernizarea demisolului secției de boli infecțioase.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News