Dorel Săndesc: În ATI mai primim doar cazuri extrem de grave. Personalul îngrijește pacienți cu șanse tot mai mici
Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a explicat la Digi24 cât de gravă a ajuns situația din secțiile ATI în contextul valului trei al pandemiei. El a spus că din cauza numărului foarte mare de pacienți în stare critică, în ATI mai sunt primite doar cazurile extrem de severe.
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Noi acuzații la spitalul Pantelimon
Medic: Bolnavii nu mai vor să se interneze la Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
"Numărul foarte mare de cazuri severe face că în ATI să nu mai primim decât cazuri extrem, extrem de grave. Acesta este un motiv pentru care gravitatea cazurilor din ATI există la un așa nivel
Cele care au severitate medie sunt îngrijite în zone de terapie acută, în care au nevoie de măsuri de susținere destul de importante, pentru care personalul ATI colaborează cu colegii de pe secție", a spus Săndesc.
Citește și:
El a vorbit despre efectul negativ pe care îl au părerile generatoare de scandal promovate de persoane precum Flavia Grosan atât asupra populației, cât și asupra medicilor. În acest context, Dorel Săndesc a făcut apel la responsabilitate.
"Mulți dintre pacienții cu rețineri au poate au nivel de înțelegere mai limitat al subiectului și sunt bombardați cu tot felul de informații, de scandaluri. Această ambianță ne afectează și pe noi. Personalul suferă, pentru că trebuie să îngrijească pacienți tot mai gravi, cu șanse tot mai mici. E o presiune extraordinară.
Suferă de oboseală cronică, de insomnii, din cauza acestor condiții în care lucrăm, la care se adaugă aruncarea generalizată a unei culpe asupra întregii profesii. Nu e ușor să fii făcut criminal după un an în care ai muncit și te-ai sacrificat atât de mult.
E nevoie de un grad de responsabilitate. Efectele pe care le creează aceste scandaluri sunt multiple", a conchis Săndesc.
Citește și:
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News