Diferență uriașă - Studiul de fezabilitate pentru 3 spitale regionale: Plumb are un preț, Crețu o contrazice
Am pierdut bani şi timp cu elaborarea proiectelor pentru cele trei spitale regionale. Este concluzia la care a ajuns ministrul Finanţelor. Eugen Teodorovici propune ca aceste construcţii să fie ridicate pe baza proiectelor tehnice ale unor spitale deja existente.
Finanțare de 250 de milioane de euro de la BEI pentru Spitalul Regional Iași
Statul la stat. Cum blochează un antrenor de dezvoltare personală reformarea unei agenții naționale, deși nu ocupă postul de funcționar
Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?”
Culisele discuțiilor dintre PSD, PNL, UDMR și USR
Concluzii după întâlnirea comisiei pentru controlul SIE cu directorul Gabriel Vlase
Cum a decis Nicușor Dan să intre în cursa pentru Cotroceni
Horațiu Potra, amenințare voalată la adresa lui Iohannis. „Veneam la un profesor de fizică, îi dădeam un test”
Dominic Fritz anunță că, până joi cel târziu, se va tranșa dacă USR va face sau nu parte din noul guvern
Tensiuni în coaliția pro-europeană. Întâlnire PSD-PNL-UDMR, fără USR
De-a lungul ultimelor luni, au fost replici dure între guvernaţii de la Bucureşti şi comisarul european, Corina Creţu, pe marginea acestui subiect. De pildă, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat că studiul de fezabilitate pentru cele trei spitale costă 120 de milioane de euro, în vreme ce comisarul european a precizat că, în realitate, preţul este de doar 1,8 milioane de euro.
Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: „Nu știu dacă cineva ne oprea să aducem un proiect tehnic deja făcut pentru o clădire deja făcuta pentru un spital deja construit undeva în lume, finanțat, poate, nu știu dacă neapărat de BEI, dar de colegii de la BERD, asta era treaba noastră. Tu, BERD, ai finanțat și am dat exemplu și eu personal anul trecut de un astfel de mecanism, adică salvăm timp în pregătirea proiectului, bani pe care îi cheltuim pentru a pregăti proiectul tehnic pentru acel spital.
Putem foarte bine să primim un astfel de proiect tehnic deja făcut, știm deja cât costă, în cât timp se implementează și pe acela eventual să-l adaptăm, revizuim, pregătim..., astfel încât să se poată lansa o licitație pentru ceva deja făcut, adică să nu stăm să mai pierdemn timp și bani pentru un astfel de obiectiv.”
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News