Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă ca să nu îți facă rău
Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași a vorbit Digi24 despre pericolul folosirii aerului condiționat în zilele toride de vară. Medicul spune că o temperatură scăzută poate provoca diferite afecțiuni. Iar în ceea ce privește dușurile reci, Diana Cimpoeșu atrage atenția că un astfel de obicei poate duce chiar la stop cardio-respirator.
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Doar 1 din 5 români merge anual la dentist, iar 8 din 10 amână programarea cu anii
Urmează două zile cu temperaturi de peste 30 de grade
"Cuptoare pe roți". Canicula, un calvar pentru călătorii din Timișoara care circulă cu autobuzele și tramvaiele vechi
De unde a furat iubitul „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon anestezicul
Toată țara este sub avertizări de caniculă
Iubitul doctoriței arestate în scandalul Pantelimon nu a folosit anestezic de la Spitalul Militar. Ce au descoperit polițiștii
Ce spune fostul șef al serviciului antidrog despre medicul care și-a injectat anestezic
Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași: Pot exista organisme sănătoase care să reziste unui șoc termic, dar nu e bine să facem lucru ăsta.
E bine să fim moderați, iar trecerea de la foarte cald la foarte rece să fie făcută treptat. 16, 18 grade Celsius nu sunt temperaturi recomandate.
De asemenea imersia corpului în apă rece poate fi riscantă, putând duce la tulburări grave de ritm cardiac, până la tulburări maligne, fibrilație ventriculară și chiar stop cardio-respirator. Cei care au tendința de a se răcori cu o imersie bruscă în apă foarte rece pot suferi o tulburare malignă de ritm și oprire cardiacă.
În același timp, avem în mijlocul verii, în urgență, pacienți care vin cu nevralgii. Nevralgii intercostale, cu cefalee, cu otite, cu viroze. Asta pentru că în mașină au 16 grade, într-un birou preferă să fie la 16 grade, și se întâmplă ceea ce în mod obișnuit se întâmplă iarna. Și uite că avem dureri lombare, otite, viroze, traheobronșite.
În plus, există și riscul ca instalațiile de aer condiționat care nu sunt bine întreținute să fie purtătoare a unor microorganisme, care să ducă la unele infecții, chiar la pneumonii. Asta se întâmplă mai rar. Ce se întâmplă cel mai des sunt nevralgiile. Te doare capul, urechea, spatele, umărul... pentru că ai stat în aer condiționat foarte rece.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News