Cum ne afectează turele de noapte
Turele de noapte ne pot aduce probleme serioase de sănătate. Un studiu făcut în Canada a descoperit că gene foarte importante din corp se blochează. Iar impactul asupra organismului este pe termen lung.
Pericolul de pe TikTok
Obezitatea în rândul femeilor scade cu cât nivelul educației este mai mare
Tot mai mulți pacienți obezi ajung la UPU
Criză de antidiabetice orale în farmacii
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Cercetătorii Universităţii McGill au analizat efectele a patru nopţi petrecute la muncă pe opt subiecţi perfect sănătoşi. Voluntarii au fost închişi într-o încăpere fără lumină naturală şi nu li s-a permis să folosească telefoanele sau laptopurile.
În prima zi, participanţii au dormit la orele obişnuite, apoi au trecut pe schimbul de noapte. Adică, au stat treji în timpul nopţii şi au dormit ziua.
După ce au luat probe de sânge la începutul şi finalul studiului, experţii au descoperit că 73 la sută dintre cele peste 20.000 de gene care reglează procesele biologice importante sunt incapabile să se adapteze noului program de somn şi de mâncare. Alte aproape un sfert dintre gene şi-au pierdut ritmul biologic.
Astfel de modificări pot duce la diabet zaharat, obezitate şi probleme cardiace.
Un studiu din 2017 al Institutului Naţional de Statistică arăta că mai mult de jumătate dintre salariaţii români lucrează seara, noaptea sau în weekend.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News